Luksuzni Mercedes E klase, vrijedan barem 50.000 eura i u vlasništvu tvrtke za najam luksuznih vozila već dulje vrijeme stoji parkiran u dvorištu obiteljske kuće ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijele Žalac u Vinkovcima, a nije naveden u njezinoj imovinskoj kartici.

Ministrica Žalac se danas o tome očitovala. 

- Auto u dvorištu je od mojih roditelja. Ne znam zašto se digla tolika prašina oko toga. Kad auto koji ja kupim bude u mom dvorištu naravno da ću ga prijaviti u imovinskoj kartici. Stoji u mom dvorištu jer je moj brat dovezao svoj automobil kod mame i nema gdje parkirati. Automobil su kupili moji roditelji prije dva mjeseca. On je rentan kroz ugovor o najmu i kad se otplati onda će se vjerojatno kupiti, rekla je Gabrijela Žalac. 

Podsjetimo, sudeći prema pisanju Jutarnjeg lista, Mercedes E klase u vlasništvu je tvrtke za najam luksuznih vozila Star rent-a-car šibenskog tajkuna Josipa Stojanovića Jollyja, a njegov dnevni najam stoji najmanje 1250 kuna. Nov je, registriran 28. siječnja 2019., a prema Jutarnjem listu koristi ga suprug ministrice Mario Žalac. 

M.M.