SDP-ova interpelacija o propaloj nabavi izraelskih zrakoplova biti će na dnevnom redu Sabora u četvrtak poslijepodne, rekao je predsjednik Sabora, Gordan Jandroković, dodajući kako će ista pokazati da je posao propao propao jer SAD nije dopustio Izraelu da proda avion s dodatnom opremom.

-Ništa se nije skrivalo. Mislim da će rasprava o zahtjevu o odgovornosti minstra pokazati prave činjenice. Posao je propao jer SAD nije dopustio Izraelu da proda avion s dodatnom opremom, a to ništa nije koštalo hrvatske porezne obveznike. Na žalost izgubili smo godinu dana, a interpelacija će biti na dnevnom redu u četvrtak poslijepodne, rekao je predsjednik Sabora.

Komentirao i izbor strateškog partnera za Uljanik.

- Nadam se da će se pronaći rješenje koje će osigurati održivost i konkurentnost brodogradilišta, te da, osim dosad preuzetih jamstava, više neće biti nikakva troška za državu - istaknuo je.

Komentirajući  nagađanja da bi ukupni trošak restrukturiranja mogao biti oko 10 milijardi kuna koje bi platili porezni obveznici, kazao je kako smatra da "takve  stvari nisu realne".

Vezano za novi Zakon o povjerenstvu o odlučivanju sukoba interesa Jandroković kaže kako je zakon u Vladinoj proceduri, a kad dođe u Sabor stavit će ga na dnevni red.

Komentirajući posljednje ankete, kazao je kako predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i dalje uvjerljivo vodi.

-Siguran je da će pobijediti na izborima. Tko god se kandidira izgubit će od predsjednice koja će obraniti svoj mandat, zaključio je Jandroković.

 

M.M.