U petak navečer održao se sastanak Glavnog odbora HSS-a. Međutim, saborska zastupnica HSS-a Ana Marija Petin napustila je sastanak dok je bio u tijeku i okupljenim novinarima rekla da dio članova te stranke zamjera Beljaku da slabo kontaktira članstvo na terenu, javlja Dnevnik.hr.

-Bio je razočaran i ljut na naše stavove koje smo iznijeli. Mi smo iz slavonske regije još prije par mjeseci upozoravali na ponašanje predsjednika prema članstvu - rekla je Petin.

Ističe da dio članstva nije zadovoljan smjerom kojim ide HSS te da zbog toga traže sazivanje Izborne skupštine.

-Smatramo da nije dobar način na koji Beljak vodi HSS, vođenje iz centra u Zagreba nije dobro. Rekli smo otvoreno što mislimo o trenutnom stanju u HSS-u, zašto nismo zadovoljni njegovim vodstvom stranke i u tijeku sjednice je nekoliko članova Glavnog odbora zatražilo od predsjednika da podnese ostavku - rekla je Petin te dodala da su sjednicu napustili članovi regionalne organizacije HSS Slavonija.

Glasnogovornica HSS-a Ivana Tomić tvrdi da na Glavnom odboru HSS-a nitko nije zatražio ostavku Kreše Beljaka.

-Petin se odbila predsjedniku HSS-a očitovati o sastanku koji je na jesen imala s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem kada se nagađalo da bi ona mogla preći u Klub Milana Bandića - poručila je glasnogovornica.

 

M.M.