Kada je potkraj ožujka Ivica Relković dao ostavku na mjesto posebnog savjetnika tadašnjeg ministra uprave Ivana Kovačića, premijer Andrej Plenković ponudio mu je da ostane u Vladi kao njegov savjetnik. Temeljem te ponude Ivica Relković izvlači zaključak da je još koncem ožujka Plenković vjerovao u suradnju s Mostom.

-Ponuda premijera došla je u trenutku kada ga je zajedno s Kovačićem izvijestio o svojoj odluci da odlazi iz Ministarstva uprave. – On je tada za stolom odmah rekao: “Nemoj ići, mogu li ti ja nešto ponuditi, hoćeš li ostati u Vladi kao moj savjetnik”. Nisam to prihvatio jer nisam želio biti neko pokriće ili krivac za eventualne probleme, rekao sam da ne mogu biti osoba između Mosta i HDZ-a – objašnjava Relković u razgovoru za Večernji list.

Iako se u javnosti udomaćila priča da HDZ još od veljače planira rekonstrukciju Vlade s HNS-om, Relković vjeruje kako upravo ponuda koja se dogodila potkraj ožujka dokazuje da je premijer Plenković i tada vjerovao u suradnju s Mostom.

– Zašto bi meni nudio da ostanem da je već tada namjeravao razrušiti koaliciju s Mostom – kaže Relković demantirajući tako navode svog nekadašnjeg stranačkog kolege Nikole Grmoje.

 

M.M.