Vlada je danas održala prvu sjednicu s novim članovima, među kojima je dvoje iz HNS-a, nakon što su prošli petak potvrđeni u Hrvatskome saboru.



-Dopustite mi da na početku pozdravim novoimenovane i u Saboru potvrđene članove Vlade kojima svima čestitam na preuzetoj dužnosti - rekao je premijer Andrej Plenković pozdravivši najprije dvoje ministara iz HNS-a - potpredsjednika Vlade Predraga Štromara te ministricu znanosti i obrazovanja Blaženku Divjak.

Pozdravio je i novog ministra rada i mirovinskog sustava Marka Pavića te ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića, kao i "stare" članove sad u "novim" ulogama Lovru Kuščevića, Davora Božinovića te Tomislava Ćorića.

-Procedura u Saboru prošla je prema očekivanjima izrazivši zadovoljstvo jer su novi vladini članovi na plenarnoj sjednici dobili većinsku potporu.Hrvatska vlada sada u popunjenom sastavu nastavlja s ključnim aktivnostima provedbi našeg programa, okrenutost prema ključnim gospodarskim, socijalnim političkim i sigurnosnim izazovima koji su pred svim hrvatskim ljudima - poručio je tom prigodom predsjednik Vlade.

-Naša je zadaća da kao odgovorna Vlada nastojimo pridonijeti rješavanju brojnih problema i to na uključiv, tolerantan način - dodao je.

-Način na koji ćemo za sva ona pitanja koja dijele hrvatsko društvo pokušati pronaći rješenja s nazivnikom iza kojeg će moći stati mnoge političke stranke i razločite skupine u hrvatskom društvu - kazao je Plenković i uputio zahvalu dosadašnjem ministru znanosti i obrazovanja Pavi Barišiću na doprinosu u unaprjeđenju svih aspekata funkcioniranja tog važnog resora. 

Od nove ministrice Divjak očekuje, kaže, da nastavi jednako intenzivno raditi na temi koja je izuzetno važna za budućnost naše djece.

 

M.M.