Pregovora vodstva HDZ-a i nacionalnih manjina o sastavljanju nove vlade - ipak neće biti. Neslužbeno, Milorad Pupovac odustao je od mjesta potpredsjednika vlade.

Nakon jučer završenog trećeg kruga razgovora HDZ-a i Mosta o sastavljanju nove vlade,Andrej Plenković i Božo Petrov, smatraju da ima razloga za optimizam te da je dogovor o formiranju vlasti HDZ-a i Mosta, koju bi podržali predstavnici nacionalnih manjina i još neki klubovi, sve bliže.

-Pregovori HDZ-a i Mosta inače dobro napreduju. Danas su nastavljajene konzultacije unutar radnih skupina - izjavio je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Vezano za uvjet Mosta da mu pripadne Ministarstvo gospodarstva, Plenković je rekao kako će u budućoj vladi biti spajanja i razdvajanja pojedinih resora.

-Vlada će imati četiri potpredsjednika - dodao je ali nije htio komentirati nagađanja da se razmišlja o razdvajanju Ministarstva gospodarstva na energetiku i gospodarstvo, a navodno bi se razdvojilo i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Neslužbeno se doznaje da bi budući dopredsjednici Vlade mogli biti: Božo Petrov, Damir Krstičević, Ivana Maletić i Davor Ivo Stier.

Najavio je i kako HDZ ide s cjelovitom poreznom reformom.

-U prvoj fazi porez na dobit, porez na dohodak. Ideja da se smanji stopa PDV-a ići će u drugoj godini mandata, prvo na 24, a onda na 23 - rekao je Plenković.

 

 

M.M.