Članovi Mosta još se dogovaraju kako će u Saboru glasovati o povjerenju Tomislavu Karamarku.

Prema izjavi zastupnice Ružice Vukovac, većina saborskih zastupnika Mosta će podržati prijedlog SDP-a i glasovati za nepovjerenje prvom dopredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku jer im je, kako kaže, najvažnija zaštita nacionalnih interesa.

-Velika većina će glasovati protiv davanja povjerenja. Međutim, činjenica je da svaki dan dolaze neke nove informacije i zato nam je teško donijeti odluku pa vam je priopćiti - izjavila je Ružica Vukovac (Most).

Ljubiša Amrušec tvrdi da ima svoje mišljenje ali ne želi izlaziti u javnost.

-Ja o tome stvarno ne bih davala izjave. Imam svoje osobno mišljenje, ali to ne treba biti stav Mosta. Kad će doći do pravične i poštene odluke, to ćemo dati u datom momentu, kada to zaista bude trebalo - poručila je Ljubica Amrušec (Most).

Podsjetimo dio MOST-ovaca već je javno istupio rekavši kako će glasovati za opoziv Tomislava Karamarka, među njima su najjasniji na samom početku odmah bili Miro Bulj i Maro Kristić. Podršku Karamarku, za sada je javno dao samo Juro Martinović, dok je čak i Božo Petrov nekoliko puta naglasio kako očekuje očitovanje HDZ-a, te dodao da će MOST pričekati odluku Povjerenstva za sukob interesa.

 

M.M.