Političko policijski pritisci na DORH i ultimativni zahtjevi za uhićenjima viđenijih članova HDZ-a doživjeli su ovih dana kulminaciju javlja Direktno.hr pozivajući se na insiderske izvore.

 

Insiderski izvori bliski Glavnom državnom odvjetniku Dinku Cvitanu i njegovom prethodniku Mladenu Bajiću, prepričali su naime detalje s nedavnog sastanka šefa PNUSKOKA Maria Bertine i Dinka Cvitana sa suradnicima.

Prema navodima, Mario Bertina je nakon dužeg natezanja izravno rekao Cvitanu: "Ako nećeš hapsiti ove HDZ-ovce, ja ću hapsiti tebe".

Bertina navodno ima dokaze o Cvitanovom poslovanju s jednom osiguravajućom tvrtkom, tako da bi prokušana metoda ucjene mogla biti učinkovita, navode insideri.

Ako mi njih sad ne zatvorimo, oni će nas kad dođu na vlast!

Što se pritisaka na Cvitana tiče, kuloari u DORH-u bruje i o tome da se u toj instituciji pojavljuje i dugogodišnjo prijatelj i poslovni partner Ive Josipovića, osoba kojem je bivši predsjednik pomogao da se obogati - zahvaljujući zakonskom rješenju koje je donio SDP. Ta osoba, sudeći prema insiderskim izvorima, navodno opskrbljuje DORH određenom dokumentacijom upitne geneologije za koju se ne zna od kud potiče i je li vjerodostojna.

-Dokumentacija koju donosi ima za cilj uzastopni pritisak na optužnice u kojima se spominju HDZ-u bliski politički kadrovi - tvrdi Direktno.hr pozivajući se na insiderske izvore.

Insider navodi kako je "svojim ušima" imao priliku čuti prijatelja i poslovnog partnera bivšeg predsjednika koji je državnom odvjetniku rekao - Ako mi njih sad ne zatvorimo, oni će nas kad dođu na vlast!

Mario Bertina, najpouzdaniji je kadar represivnog SDP-ovog parasustava, kojeg ta stranka koristi za obračune s političkim neistomišljenicima. Uz ostalo, bio je u specijalnom timu za operaciju Cash, kojom se Ranko Ostojić trudio locirati generala Antu Gotovinu, ali i akcije Magla koja je bezuspješno išla protiv hrvatskog krim miljea, navodi Direktno.hr.

 

R.H.