Nakon što je odvjetnik Luka Mišetić u petak je na svom blogu reagirao na prezentaciju "Oluja u Haagu" i krivotvorenje činjenica od strane SENSE agencije i Srpskog narodnog vijeća, uslijedio je odgovor Documente, na koji je Mišetićiznova reagirao na svom blogu.

Objavu odvjetnika Mišetića prenosimo u cijelosti.

"Srpsko Narodno Vijece, Documenta i novinska agencija SENSE danas su izdalipriopcenjeu kojem toboze odgovaraju na moj blog od petka. Podsjecam vas da sam u petak napisao blog u kojem sam detaljno obrazlozio kako su SENSE, SNV I Dokumenta u svojoj “interaktivnoj prezentaciji” o predmetu Gotovina, namjerno skrivali neke kljucne zakljucke prvostupanjskog i zalbenog vijeca ICTYa.

 Naime, u "interaktivnoj prezentaciji" SNVa, Dokumente i SENSEa, ne mogu se naci sljedece cinjenice koje proizlaze iz presuda haskog tribunal:

1.     Nije bilo UZP-a na hrvatskoj strani.

2.     Krajinski Srbi nisu deportirani iz Hrvatske od strane hrvatskih vlasti, već su napustili Hrvatsku iz drugih razloga nevezanih od nezakonito ponašanje od strane  Hrvatskih dužnosnika;

3.     Hrvatska vlast, ne samo da nije dopistila zločine protiv Srba i srpske imovine, nego je bila aktivno protiv tih zločina;

4.     Potvrđeno je 20.000 kuća nisu spaljene nakon Oluje. Broj je vjerojatno bliži 5000 i to u oba sektora, Sjever i Jug;

5.     Presudom je utvrđeno da je ukupno 44 civila ubijeno od strane hrvatskih snaga, a ne 320 kako je tvrdilo Tužiteljstvo, a nije ni 600 kao što je tvrdio HHO, a pogotovo ne 2000 kako tvrdi „Veritas“ i Savo Štrbac.

6.     Nije bilo politike neistraživanja zločina od strane hrvatskih vlasti.

7.     Stambeni zakoni poslje Oluje nisu bili u koliziji sa međunarodnim humanitarnim pravom.

Nakon dva dana razmatranja mojih argumenata, SNV, Documenta i SENSE oglasili su se putem priopcenja za javnost u kojem nisu ni pokusali opovrgnuti činjenice iz haskih presuda koje sam naveo u mom blogu. Jer ne mogu osporiti istinu. I ne mogu demanirati da su sve te zakljucke haskog tribunala koje sam naveo, namjerno izostavili iz njihove "interaktivne prezentacije".

Činjenica je da nakon puna dva dana, SNV, Documenta i SENSE ne mogu naći jednu činjeničnu grešku u mom blogu. Umjesto toga, odlucili su pustiti priopcenje u kojem me napadaju na osobnoj razini (i napadaju moj rodni grad, Chicago). To je njihova stvar. No, današnje priopcenje od strane SNV, Documenta i SENSE (nenamjerno) potvrđuje točnost navoda u mom blogu od petka, jer da su mogli naci gresku, valjda bi to naveli u priopcenju.

Zato je danasnje priopcenje SNVa, Documente i SENSEa klasičan primjer autogola", naveo je odvjetnik Mišetić na svome blogu.

 

 

M.M.