Zoran Stevanović i njegova čuvena humanistička udruga FARE već dugi niz godina parazitski žive od hrvatskog proračuna, a jedina im je zadaća da blate i lažima denunciraju Republiku Hrvatsku.

Posljednji prijavak UEFA-i učinjen je kad se tim čuvarima tekovina bratsva i jedinstva učinilo da su na zagrebačkoj nogometnoj utakmici Hrvatska – Norveška čuli nešto neprimjereno njihovom jugoslavenskom uhu; neke hrvatske pjesme „Oj hrvatska mati“, „U boj, u boj“, sve same ustaške napjeve, tako su to i prijavili. I posljedice Stevanovićeve bjesomučne kampanje protiv Hrvatske i hrvatskog nogometa su poznate, međutim ne bi Zoran Stevanović to mogao učiniti sâm sa svojom udrugom da nije bilo četničke pomoći iz inozemstva i partijske potpore iznutra. Pomoći onog istog četništva koje je organiziralo „ustaške“ nemire na utakmici Italija – Hrvatska u Milanu u studenom prošle godine, a sve s ciljem da kompromitira Hrvatsku, kao i potpore bivšeg predsjednika i Partije na vlasti.

Sada se međutim Zoran Stevanović pobrinuo za završni udarac: uz pomoć dobro raspoređenih Srba u nogometnom svijetu pokušat će kompromitirati HNS i za stalno maknuti gledatelje sa tribina te nestati u nepoznatom pravcu. „Posebno mi je drago zakajlati onim ustaškim hajdukovim navijačima, nategnuti Dalmatince“ pohvalio se kolumnistu Novog lista Rivettiju, „oni su najgora ustašija i treba ih eliminirati sa tribina kao što sam Josipa Šimunića jednom zauvijek izbacio iz nogometa“. Otputovat će Zoran Stevanović daleko, ali neće nestati nego će s urednim emigracijskim dokumentima krenuti prema Novom Zelandu.

Tamošnja zajednica Srba već mu je našla adekvatan smještaj u Hamiltonu i osigurala posao, ovaj koji već radi u Hrvatskoj. Zoran Stevanović ne želi u Hrvatskoj dočekati promjenu stranačke zastave na hrvatskom jarbolu, nego s vizom i dozvolom useljenja u Novi Zeland u džepu, priprema sa sigurne udaljenosti veliko čišćenje od ustaških zmija i zmajeva. I po tome želi ostati upamćen, jer uskoro slijedi njegova prijava Torcide i BBB „kao glavnih poticatelja svih nacionalističkih i šovinističkih provokacija“ na domaćim i inozemjim stadionima kao i prijava hrvatskih zavičajnih klubova novozelandskim vlastima zbog širenja ustaške ideologije i promocije fašizma.

Možda je tako i bolje, sretan mu put, Hrvatska je premala za ovoliku koncetraciju neprijatelja po četvornom kilometru. Stevanoviću i sličnima možda zaista bolje otputovati, on će biti miran jer ne živi u „ustaškoj državi“, Hrvatska pak rasterećena za jednog četnika.

 

M. Botić