Makarska razvojna agencija MARA, u samo godinu dana od osnutka, povukla je 25 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz nacionalnih i fondova Europske unije. Većina je sredstava završila u gradskim projektima, no ipak dio su novca dobili poduzetnici i mali iznajmljivači.


Najveći dio sredstava grad je dobio za revitalizaciju kulturne baštine zaseoka Kotišine, dvanaest i pol milijuna kuna. Od ukupno 85 prijavljenih projekata za više od 50% odobreno im je financiranje.

-Ovi rezultati su se pročuli kako među poduzetnicima tako i udrugama koji sada dolaze po savjetovanje koje im pružamo te podnosimo cjelokupnu dokumentaciju za njihove projekte i natječaje - kaže Lidija Vukadin Vranješ iz Makarske razvojne agencije MARA u izjavi za HRT.

Uz pomoć agencije MARA, gradske udruge u prošloj godini ostvarile su znatna sredstava za svoj rad. Tako je za obnovu prostora turističke zajednice, na čijem je čelu Hloverka Novak Srzić, povučeno 700 000 kuna, a priprema se obnova jedne od nastarijih zgrada u Makarskoj, palače Tonli. 

Malim iznajmljivačima kao i poduzetnicima iz agencije pomažu pak u pripremi papirologije te prijavi na natječaje.

 

M.M.