II. likovna kolonija "Zvonko Bušić Taik - 32-godišnji uznički san o slobodnoj Domovini Hrvatskoj" održava se u Gorici kod Gruda, Taikovu rodnom mjestu, 29., 30., 31. kolovoza i 1. rujna 2018. godine.

U programu otvorenja i večeri domoljublja, koja je na rasporedu u srijedu, 29. kolovoza 2018. u 19.30 sati u Staroj crkvi u Gorici, sudjeluju: Julienne Eden Bušić, supruga Zvonka Bušića; Ivan Vukić, Državni tajnik u ministarstvu hrvatskih branitelja; Mladen Begić, ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata ŽZH; Damir Zorić, gospodarski tajnik Matice hrvatske; Draženko Vranješ, predsjednik Općinskog vijeća općine Grude; Jakov Bilić, glumac HNK Split i Lucija Zovko, kantautorica.

Likovna kolonija, na kojoj sudjeluje četrdesetak umjetnika iz Hrvatske i BiH, održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske i Ministarstva hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Županije Zapadnohercegovačke. Suorganizator ove likovne kolonije je Matica hrvatska Ogranak Grude i Udruga HOS grada Zagreba, a posvećena je pok. Zvonki Bušiću Taiku!

 

M.J.