Suvremena likovna umjetnost nudi niz načina izražavanja i zanimljivog i uspješnog. Jedan od tih načina je i iskorak likovnih umjetnika u modu. Razgovaramo s akademskim slikarom Damirom Medvešekom, umjetnikom međunarodnog renomea i njegovom suradnicom na modnom projektu, akademskom slikaricom Marinom Marić u povodu prezentacije nove modne marke. Riječ je o originalnom i zanimljivom dizajnu.

Što je posebno obilježje Vaše modne marke?

-Posebno obilježje su autorski radovi, slike i crteži, koji su obrađeni za tiskanje na odjevne predmete, trenutno majice.

Koliko je trajao proces nastanka?

-Proces nastanka je počeo prije dosta godina. Damir Medvešek studirao je na fakultetu za tekstilni dizajn u zagrebu i interes za modu je oduvijek postojao. Nakon suradnje Damira Medvešeka, za marku Lacoste sa unikatnim dizajnom za majice pobudilo je još veći interes. Dosta godina kasnije našom zajedničkom suradnjom, Damira i Marine,na baletnoj predstavi za HNK zagreb, krenula je ideja o vlastitoj proizvodnji majci sa unikatnim motivima. Od te ideje do izvedbe trebalo je skoro dvije godine do realizacije.

Asortiman proizvoda?

-Za sada su u ponudi majice, muški i ženski model u raznim bojama.

Materijali?

-Majice su od čistog pamuka visoke kvalitete.

Tko su Vaši budući kupci?

-Veliki je raspon motiva pa tako i publike koju će privući.

Proizvodnja?

-Proizvodnja je u Hrvatskoj.

Vi ste slikari, koliko su Vam boje bitne u modnoj marci?

-Boje su svakidašnji dio našeg života i rada tako da su definitivno zastupljene u dizajnu i na odjevnim predmetima.

Planovi...prezentacije...modne revije..?

-Radovi će biti prezentirani na internet stranici i društvenim mrežama, Facebook-u, Instagramu, Pinterestu,...
Kasnije možda i organiziramo modnu reviju.

Konkurencija je ogromna, nije Vas strah?

-Imamo poriv za radom a s druge strane i pozitivan odaziv na sav do sada prezentirani dizajn .... o strahu nemamo vremena razmišljati, osim toga bez rada nema pomaka tako da za strah nema vremena.

 

Miroslav Pelikan