Ravnatelj Festivala hrvatske drame Marulićevi dani i vršitelj dužnosti intendanta Hrvatskog narodnog kazališta Split Goran Golovko uputio je poziv kazalištima da prijave predstave za sudjelovanje na 29. izdanju Festivala koji će se održati u Splitu od 23 - 30. travnja 2019.   

„U skladu s odredbama Pravilnika o statusu, ustrojstvu i financiranju Festivala hrvatske drame "Marulićevi dani", Festival 29. Marulićevi dani bit će održan u vremenu od 23. do 30. travnja 2019. (čl. 8 Pravilnika), a izbornica Festivala i ove je godine dr. art Mira Muhoberac.   

U skladu s odredbama Pravilnika:

- kazališta mogu prijaviti neograničen broj predstava hrvatskih autora koje su premijerno izvedene nakon 1. siječnja 2018. godine, a prije 31. prosinca 2018. odnosno u kalendarskoj godini u kojoj je održan prethodni festival.

- krajnji rok za prijave predstava je 1. prosinca 2018. godine.

- za predstave koje su već izvedene uz prijavu treba priložiti knjižicu i DVD predstave, dok za predstave kojih je premijera planirana i bit će izvedene  do 31. prosinca 2018. treba navesti datum i mjesto izvedbe te u slučaju promjene termina pravodobno izvijestiti HNK Split i izbornika Festivala.

- organizator i realizator Festivala, Hrvatsko narodno kazalište Split, za sve ansamble izabranih predstava koje će biti izvedene u službenoj konkurenciji na Festivalu, osigurava dvodnevni hotelski smještaj u punom pansionu. HNK Split kao organizator osigurava i daje svu tehničku podršku pripremi proba i izvedbi predstava na Festivalu u okvirima kadrovske ekipiranosti HNK Split. Tehnička podrška ne uključuje najam ili kupovinu dodatne opreme, dijelova scenografije ili kostima za izvedbe ili angažiranje dodatnog tehničkog osoblja.

Podnošenjem prijave predstave/a za Festival, kazališta potvrđuju da prihvaćaju navedene uvjete.

U cilju pravodobne pripreme i dolaska izbornika na predstavu, uz prijavu dostaviti termine premijernih ili repriznih izvedbi  za one predstave za koje su  termini već utvrđeni, a naknadno za one predstave za koje će se termini kasnije utvrditi. U izravnom kontaktu s kazalištima izbornik će najaviti svoj dolazak, a naknadno i u dogovoru s kazalištima i na predstave za koje još nisu poznati  termini. Kao uvid u predstavu može poslužiti i video zapis, a sve u dogovoru s izbornikom.

Prijave s prilozima molimo dostaviti na: Hrvatsko narodno kazalište Split, s naznakom: Prijava za 29. Marulićeve dane, 21000 Split, Trg Gaje Bulata 1 i na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..    

Svim kazalištima koja su prijavila predstave za 28. Marulićeve dane zahvaljujem i čestitam nagrađenima.

U očekivanju Vaših prijava, zahvaljujem i pozdravljam s poštovanjem", stoji u pozivu ravnatelja Festivala hrvatske drame Marulićevi dani i v.d. intendanta HNK Split, Gorana Golovka.

D. Z. S.