Zahvalno euharistijsko slavlje u prigodi proslave 50. obljetnice utemeljenja Hrvatske katoličke misije Graz u crkvi Sv. Josipa u Grazu u nedjelju 11. lipnja predvodio je provincijalni ministar Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Ilija Vrdoljak.

U koncelebraciji bili su ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. Tomislav Markić, ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije dr. Mirko Šimić, voditelj Misije fra Ivan Bošnjak, donedavni dušobrižnika u Grazu fra Matija Koren, te nedavno imenovani fra Josip Pasariček.

Uz mnoštvo vjernika, euharistijskom slavlju nazočile su veleposlanica Republike Hrvatske u Austriji Vesna Cvjetković, te predstavnica grada Graza Ana Hofer.

Provincijal Vrdoljak u homiliji se sa zahvalnošću sjetio svih onih koji su se ugradili u djelo dušobrižništva za Hrvate u Grazu i šire te izrazio nadu da će i novi naraštaji znati cijeniti taj napor te nastaviti djelatno sudjelovati u životu misijske zajednice. Na kraju mise čestitke i dobre želje za obljetnicu uputili su veleposlanica Cvjetković, predstavnica Hofer i dr. Markić.

 

M.M.