Predsjednik SDA Bakir Izetbegović kazao je danas novinarima u Sarajevu da nema nastavka razgovora izaslanstava SDA i HDZ-a BiH dok se ne implementiraju rezultati izbora iz 2018. Godine, te da “ne može manjina poništavati volju većine”

Izetbegović je izjavio da je čelniku HDZ-a BiH Draganu Čoviću rekao kako nema izmjena Izbornog zakona dok se ne formira Vlada FBiH, ali i ispoštuju odluke Ustavnog suda, prenosi Avaz.

– SDA će insistirati na dosljednoj primjeni Ustava BiH. Bolje je sve odložiti dok se ne završe izbori. Čemu izmjene Izbornog zakona, ako se neće implementirati rezultati izbora – kazao je Izetbegović nakon sastanka s Čovićem o izmjenama Izbornog zakona BiH koji je održan u zgradi Parlamenta BiH.

Dodao je da je Čoviću poručio kako ne može manjina poništavati volju većine te da se mora odustati od mehanizama koji to koče.

– Čović prije imenovanja Vlade želi prvo riješiti Izborni zakon – kazao je Izetbegović, koji je već ranije najavio kako nakon dogovora o Mostaru neće žuriti s drugim dogovorima.

 

M.M.