Damir Krstičević u prigodi 28. obljetnice VRO Maslenica zahvalio je braniteljima i suborcima na uspješno provedenoj operaciji i žrtvi koji su podnijeli za Hrvatsku.

Svim hrvatskim braniteljima, svojim suborcima i sudionicima vojno – redarstvene operacije „Maslenica“ čestitam 28. obljetnicu ove veličanstvene operacije.

Operacija Oluja bila je kruna svih operacija, ali Maslenica je bila u strateškom smislu prekretnica rata, iz nekoliko razloga.

Prvo, operacijom smo ponovo spojili hrvatski sjever i jug.
Drugo, operacija Maslenica organizacijski je pokazala da smo dosegli razinu organiziranosti i opremljenosti Hrvatske vojske koja nam je omogućila izvođenje najsloženijih vojnih operacija.

Treće, pokazali smo svijetu da sami možemo osloboditi okupirani teritorij, a našem političkom vodstvu dali smo snažnu polugu za jačanje političkih pozicija.
Četvrto, uspješno provedenom operacijom našim hrvatskim braniteljima i cijelom našem narodu osnažili smo vjeru u pobjednički karakter Hrvatske vojske.

Tajna naše pobjede u Domovinskom ratu bili su požrtvovni i hrabri ljudi i ovom prigodom upućujem duboku zahvalnost svim poginulim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima.
Neka nas njihova žrtva uvijek podsjeća koliko je skupo plaćena naša sloboda i naša Domovina u kojoj danas živimo!

 

M.M.