U kaštelu Vitturi u Kaštel Lukšiću, u petak 31. siječnja, posjetitelji će moći pogledati video prezentaciju izložbe „SKRIVENO – IZLOŽENO, rujan – listopad 2018.“, izložbu „SLIKARSKI ATELJE LEONARDA DA VINCIJA“ praćenu prezentacijom slikarske tehnike Leonarda da Vincija te izložbu „50 GODINA LABINSKIH ATELIERA 1968. – 2018.“.

Za najmlađe posjetitelje pripremljeni su brojni igrokazi, a u prostorima Gradske knjižnice Kaštela moći će se zaigrati trlja, igra naših starih te pogledati izložba „MUZEJ U KNJIŽNICI I KNJIŽNICA U MUZEJU“.

U Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu otvara se izložba Arheološkog muzeja u Zagrebu „DVIJE PRAPOVIJESNE RIZNICE PORTUGALA - ARHEOLOŠKA NALAZIŠTA CÔA I LAGAR VELHO“ koja prezentira dva važna svjetska nalazišta, ukop četverogodišnjeg djeteta u pripećku Lagar Velho i gornjopaleolitičku umjetnost doline rijeke Côe.

U Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu biti će prikazani igrokazi za djecu „ZAPELO JE VRIME, MA DICA GREDU“ u izvedbi Kaštelanskog dječjeg kazališta „Škatula“, igrokazi „BAKA UČI KAŠTELANSKU POVIJEST“, „ROKO I BABA U MUZEJU“ te plesna točka u izvedbi Sućuračke amaterske udruge „Putalj“.

 

D. Z.