''Kad ne dostaje snaga vjere, onda caruju nacionalizam, ksenofobija, isključivost, fanatizam i otuđivanje, a posebno sve vrste fobičnih neuroza, fobičnih ankcioznih poremećaja, koji su zahvatili društvo, obitelj i brakove, čak i djecu koja žive u strahu od opakih ukućana, što sada moderno zovemo ekofobijom.''(Sulejman Bugari)

Hrvatska emigracija bila je suočena s počecima islamizacije hrvatskih muslimana u neku vjersko/nacionalnu posebnost: ''Bosansku'', ''Bošnjačku'' i ''Tursku''.  Balkanski muslimanski ''državotvorci'' imali su svoje čelnike u emigraciji Adila Zulfikpašića i dr. Smail Balića, a Aliju Izetbegovića i Mustafu Cerica u Jugoslaviji, koji su objavljivali svoje radove u ''Bosanskim pogledima'' i knjigama ''Muslimanske knjižnici'', osmislili su ''državotvorni'' elemanat u vjerski sadržaj bosanskohercegovačkih muslimana; posebno na ocjenu povijesnog utjecaj hrvatsktva na ovaj dio Hrvatske.

''U objavljneoj knjižici (''Manifest'') priloz ne tvore zaokruženu cjelinu, te je učinjen svijesni promašaj s dvojakim manipulacijama u pokušaju:

a) da se kroz prizmu geografskog položaja i područja Jugoslavije i smještaja nacija na onom području utvrdi postojanje triju civilizacija i kultura, pa da je očuvanje Jugoslavije imperativ; i

b) da su se u sklopu one zajednice suočile tri civilizacije i kulture, čije su okosnice bile religija: bizantska s pravoslavljem, orijentalna s islamom i zapadna kultura s katolicizmom.

Pisci prelaze preko činjnice, da religiozna pripadnost nije nosilac civilizacije i kulture, te da stoga u ovom našem izlaganju moramo poći od očevidne činjenice, da niti jedna od ovih religija nije nosilac usmjerene civilizacije odnosno kulture. A činjnica da islam nije civilizacija niti nosioc kulturnog ishodišta, već oznaka za religiju i predstavlja skup muslimanskih zemalja, isto kao što kršćanstvo predstavlja skup katoličkih odnosno protestantskih ili pravoslavnih zemalja, te da postoji i judizam židovskog svijeta.

- U stvari, nacionalizam je imao ne samo značajnu već i presudnu ulogu u svim autentičnim revolucijama, pa kako bošnjaštvo nije nacionalna identifikacija muslimanskog življa koja se bori za Hrvatsku, to je jasno da taj hrvatski nacionalizam muslimanskog pučanstva ne može imati ništa specifično 'muslimansko', niti on može biti agresivan, što je svojstvo ekstremista. Nacionalizam, kao nova i snažna pojava ovog stoljeća, imao je najbolje tlo na području koje obitovaju muslimani. Treba napomenuti na kasnu jesen 1918. godine, kad u svijetu nije bllo niti jedne muslimkanske zemlje, što je još značajnije, sve su one došle do nacionalne slobode putem revolucije. Bošnjaštvo je, kao i jugoslavenstvo, svjevrsno dijete asimilacije muslimana, pa je zato po mjerilima sociologije nehumano, po mjerilima progresa i nalaženja sama sebe, svoga identiteta, zlonamjerno, a po mjerilima objektivnih političkih odnosa od najstarijih vremena nerealno.'' (1)

Islam je trenutačno najaktivnija religija na svijetu

Danas je islam najaktivnija, i druga najbrojčanija, religija sa populacijom od 1.6 milijardi. Islam predstavlja 23% (skoro 1/4) sveukupnog pučanstva na svijetu, koji su podjeljeni u dvije sekte - Sunni i Shia. Sunni su dominantna sekta koja broji oko 1.5 milijardi sljedbenika, a Shia ima oko 170 milijuna.

Dakle, prije 100 + godina (1918. god.) nije bilo nijedne islamske države , a danas ima 39 država sa većinom muslimanskog pučanstva, od kojih je 17 država u kojima je islam državna struktura, gdje su vjerske poglavice ujedno i državni vladari; 22 države su također s većinskim muslimanskim žiljem, ali nisu izričito islamske države, mada islamska politika vlada u državama.

Zašto Kur'an i objava ne trpe nacionalizam i koje pogreške, gledajući s islamskog stajališta iz BiH , muslimani čine zbog ksenofobije?

'' Bez Mira, mirenja i Miritelja 'moderno' društvo je nemirno i živi u strahu, ksenofobiji, ovo društvo živi sa 150 vrsta strahova koji su potvrđeni i otkriveni od strane svjetskih znanstvenika, istraživača, psihologa i neuropsihologa. Među njima je i strah ksenofobija, spomenuta u našoj današnjoj temi na ovom velikom i veoma važnom susretu, gdje želimo zajedno operirati postojeće bolesti i pokušati eliminirati strahove koji razaraju naše društvo i zajednicu.

- Posljedni Učitelj i donosilac Objave od Boga je u svom govoru kazao: 'Ko pogine pod zastavom zaslijepljenosti, propagirajući fanatizam ili podržavajući ga, taj je poginuo barbarskom, divljačkom smrću - smrću poganskih neznalica.'' (2)

U ovom osvrtu ne ćemo analizirati islamski terorizam i fašizama u globalnom smislu, jer to su dnevne tema medija u svijetu, koje objavljuju detelja terorističkih ekstrimista i brutalnih ubijanja diljem svijeta i to ne samo kršćana nego i muslimana, bez obzira na sektu, dob starosti ili spol, cilj je masakr na javno mjesto, gdje može biti najviše ubijenih osoba i materijalne štete.

Militaristički islamizam zagadio je muslimansku vjersku i socijalnu komponentu, što je kod drugih vjerskih zajednica pobudilo strah i oprez, čak i mržnju, jer nijednom muslimanu ne piše na čelu da je: ''ekstremni islamista'', što je ugrozilo živote mnogim čestitim muslimana, jer kod njihovih sugrađana, ako ništa drugo - stvoren je osjećaj sumnje i nepovjerenja.

Alijini ''Mladi muslimana'' su preteča Bin Laden ''Al-Qaeda''

Alija je bio kontraverzna osoba, koji je već u mladim danima bio povezan s muslimanskim organizacijama i posato članom panislamističke skupine ''Mladi muslimani''. O njegovim političkim aktivnostima tijekom Drugog svjetskog rata navodno, među ostalim, bavio se ''rasčišćavanjem porušeni džamija'' i sakrivanjem muslimana od četnika. S druge strane Alija i ''Mladi muslimani'' podržavalli su ''Handžar'' diviziju, koja je bila isključivo sastavljena od muslimana iz BiH, u sastavu divizije Vafen SS. Naime, ''Mladi muslimani'' rađe su išli dragovoljno u Hitlerovu ''Handžar'' diviziju nego u redove Hrvatskih oružanih snaga - domobrane ili ustaše, u čijim su sastavima bili većina bosanskohercegovačkih domoljubnih muslimana od koji su brojni imali visoke časničke dužnosti i dobivali zaslužna odličja.  

Kada je bilo razvidno da se raspada Jugoslavija, kao potrebu za organiziranje muslimanskog naroda u BiH, Alija Izetbegović i Rusamir Mahmutčehić osnovali su u Zagrebu ''Islamski institut'' i Matični odbor stranke u društvu s Alijom Isakovićem, Munibom Maglaićem, Mustafom Cerićem i Osmanom Muftićem.

Već 1992. osniva se ''Armija Bosne i Hercegovine'' i Alija Izetbegović je posto ''vrhovni komandant Armije'', koja je surađivala s islamskim terorističkim organizacijama poput Al-Qaeda. Alija je sa sinom Bekirom srdačno dočekao Osama Bin Ladena u Sarajevu 1994, s čelnicima tzv. Armije BiH, sa bivšim zapovjednikom Safetom Halilovićem i aktualnim zapovjednikom Rasimom Delić, čija je suradnja nastavljna sve do Ladenove smrt. U BiH bilo je i ostalo je više stotina elitnih boraca Iranske revolucionarne garde, koji su bili prijetnja međunarodnim snagama i vršili zločine nad hrvatskim narodom. Potvrđeno je u Američkim tajnim dokumentima da su u Bosni operirale terorističke skupine Hezbollah, Answar Shaban koje su poznate po brojnim zločinima u svijetu. Otkriveno je da je također na više od 400 mjesta u BiH organizirano masovno ubijanje, mučenje i zlostavljanje civila, o čemu je Alija bio upućen i uključen.

Alija će ostati u sjećanju i po napisanoj ''Islamskoj deklaraciji''u kojoj je jasno rečeno: ''Prvi i najvažniji takav zaključak svakako je zaključak o nespojivosti Islama i neislamskih sistema. Nema mira ni koegzistencije između islamske vjere i neislamskih društvenih i političkih institucija.'' Alijina ''Islamska deklaracija'' prihvaćena je od Bošnaka kao - ćitab (vjerska knjiga)

Dakle, zbog Alije i ''Islamske deklaracije'' očito je došlo do razilaženja Bošnjaka od Allaha. Naime, po učenju Kur'ana vjera je nazvana ''mirenjem'', što se na arapskom kaže El-Islam. Sljedbenik te vjere zove se Miritelj, na arapskom Muslim, po čemu su vjernici dobili naziv - muslimani.

''Protiv Alije Izetbegovića bila je podignuta optužnica na sudu u Hagu za osumnjičene ratne zločine nad civilima, zarobljenicima, te razaranje kulturnih, vjerskih i povijesnih spomenika. Tribunal je dobio više od 300 krivičnih izjava svjedoka samo iz Republike Srpske, te više od 1000 drugih izjava svjedoka uz 16 vidio i 9 audio zapisa te ostalih materijalnih dokaza, ali zbog zdravstvenog stanja nije mogao biti izručen u Haag.'' (3)

Da je Alija bio ''lično'' doveden u Hag na sud sigurno bi dobio istu kaznu kakvu je dobio ratni zločinac Radovan Karadžić - doživotnu kaznu zatvora.

Posljedice posljednjeg rata u BiH

Tko bi mogao zamisliti 1991. godine da će srpsko-crnogorsko-JNA agresija na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu imati tolike ljudske tragedije i materijalnu štetu s trajnim posljedicama, koje su ostale kao čir u želudcu, čekajući da pukne i da se ponovi krvoproliće. U svijetu je nametnut dojam da su muslimani žrtve srpske i hrvatske agresije, ali nakon prividnog primirja objavljeni su statistički podatci koji donose nove i zastrašujuće dokaze za počinjene zločine, u kojima su Hrvati bili najveće i najbročajnije žrtve. ''Zločini Armije BiH nad Hrvatima - koncentracijski logori o kojima se šuti.'' (4)

''U 47 općina koje je kontrolirala tzv. ABiH nedostaje 126.725 Hrvata, dok u 27 općina koje je držao HVO je samo 17.476 Bošnajka manje nego 1991. godine. Dakle, 7.25 x Hrvta je više nestalo, iako je Bošnjaka u Federaciji nekoliko puta više. Sad je jasno tko je doista što radio u ratu i tko je sprječavao povratak. Dalje, 291.623. Bošnjaka je manje u RS nego 1991. Dok je 342.367 Srba manje u općinama pod kontrolom tzv. ABiH. Znači da su muslimani etnički očistili više nego Srbi.'' (5)

NAPOMENA: ''Ratni zločini Armije BiH nad Hrvatima u Domovinskom ratu'', možete i trebate pročitati na portalu Hrvatske udruge Benedikt - https:/hu.benedikt.hr

Armija BiH, kojoj je bio vrhovni zapovijednik (komandant) Alija Izetbegović činila je zločine koje su u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj činili četnici/partizani. Dolazili su u hrvatska sela u ustaškim odorama i ubijali su koga su zatekli na najgrozniji način - klanjem i rezanjem dijelova tijela, kako bi zločin bio stravičan i potaknu preživjele i one druge iz susjednih sela da bježe u partizane i da se bore protiv NDH. Takvu je groznu taktiku priredila Alijina Armija BiH u Ahmićima.

''Unatoč opće poznatoj činjenici proizišloj iz pravomoćne presude Haškog suda da su zločin u Ahmićima počinili pripadnici postrojbe HVO-a, agent Vrana (*) je bio u posjedu nekoliko izjava Muslimana koji su vlastoručno, bez ikakve prisile, pod punum kaznenom i materijalnom odgovornošću izjavili da je Armija BiH platila engleskim vojnicima da u odorama HVO-a pobiju stanovništvo sela Ahmići. S obzirom da je to bilo ratno područje, Englezi su, bez većih poteškoća upali u selo. U Ahmićima je inače bila satnija Zeničke VII brigade ''El Mudžahid'' koju su pretežno činili mudžahedini. .. Englezi su prije ulaska u Ahmiće skinuli svoje odore UNPROFOR-a i zamijenili ih drugima, na kojima su stavili oznake HVO-a. nakon izvršenog pokolja presvukli su se u svoje odore i pozvali BBC da snime 'što su Hrvati učinili'. Pukovnik Collins koji je zapovijedao tom akcijom, kasnije je svjedočio i u Hagu, kako su upravo Hrvati počinili taj zločin.

Ove izjave nisu završile u Hagu a niti su 'ostale na životu' u Hrvatskoj. Dokumenti HVO-a u pravilu su završavali u HIS-u. Šef HIS-a Lonac (*), sve je takve dokumente spalio. Negov predhodnik Pjevač (*), uz pomoć načelnika Špire (*), predao je Bradonji (*) i Englezima dokumente koji bi mogli kompromitirati hrvatsku vlast od 1990. - 2000. godine. To su proslavili uz viski i pjesmu.'' (6)

Unatoč svim grozotama i tragedijama hrvatskog narodu u BiH, poznata je činjenica da je Hrvatska u tijeku rata pomogla muslimanima iz BiH u svakom pogledu. Naime, u jednom vremenskom razdoblju je u Hrvatskoj bilo prihvaćeno više od 500.000 izbjeglica iz BiH, koji su bili smješteni u hotelima na Jadranu. Bili su dočekani i prihvaćene kao sunarodnjaci a ne kao izbjeglice (muhadžeri).

Poznata je također činjenica da su Hrvatska vojska i HVO -a spasili Bihać i Cetinsku Krajinu, da ne dožive sudbinu Srebrenice, a njihov ulazak u BiH nije bio ''agresija na susjednu BiH'', kako to (anti)fašisti govore i pišu u Hrvatskoj i BiH, nego su ušli kao osloboditeljska vojska na temelju potpisanog sporazuma u Splitu, što se sustavno prešućuje kao i sve drugo gore izneseno.

Efendije u BiH su zamijenile bijele turbane za crveni fesove

Islamski centar u Zagrebu bio je rasadnik za usmjerenje islamskog seperatizma u Bosni i Hercegovini, a imami (dušobriđnici) koji su uživali sve privilegije vjerskih poglavica, kao i Muslimanska zajednica u Hrvatskoj, pokazalo se da su s Alijom Izetbegovićem u Zagrebu stvarali plan ''Islamske države'' na Balkanu. Među najistaknutijm imamima bio je Mustafa Cerić, za kojeg se tvrdi da je bio agent (špijun), pod kodnim imenom Vezir. Mustafa efendija Cerić bio je agent za ''unutarnju problematiku'' za naselje ''Centar Zagreb''.

''Dovoljno je samo reći da je Mustafa Cerić učinio sve, zarad bolesne suete i neviđene posesivnosti njegove osobe, da Bošnjake i njihovu cjelokupnu baštinu svede na privatnu prćiju i sa razine državotvornog naroda svede na vjersku skupinu. Nemjerljiva je nejgova uloga u dijeljenju i za svađanju Bošnjaka. Zloupotrebom položaja na koje se nalazio i otvorenim svrstavanjem uz određene političke opcije, dodatno je politički dijelo Bošnjake i činio ih irelavantnim političkim faktorom u zemlji.'' (7)

Mustafa Cerić, poglavar IZBH, usavršio se u svim vještinama koje su na Balkanu u posljednja dva desetljeća nosili i prisvajali statuse oni koji govore u ime svih naroda, posebice je bio osjetljiv Cerić: ''Ako kritizirate njegovo 'prekoračenje ovlasti', u civilizirani način jasnom razgraničenju između vjerskog i svjetovnog stići će vas kleveta islamofobije; ako se usudite da, kao neki međunarodni analitičar, uvrstite reis među ljude sa snažnim vaninstitucionalnim utjecajem među Bošnjacima - bićete optuženi za udbaštvo ili čak pretvaranje Bosne u Guantanamo; ako janvo propitujete ispravnost podizanja velebne rezidencije u vrijeme posvemašnijeg siromaštva - u tom će se vidjeti 'mržnja, netrpljivost, nekorektnost i zlonamjernost' i sve po narudžbi i nalogu nekakvih političkih centara moći.'' (8)

Reis Husein Kavazović poznat je po oštroj retorici protiv Hrvatske i hrvatskih predstavnika vlasti, kao i protiv NATO-a i EU, te u svom bošnjaćkom turskom očitovanju ne skriva želju za obnovom carigradskog kalifata.

''U tom, također slučaju Kavazović je bio nedvosmisleno jasan, poručivši kako Bošnjaci   u Federaciji BiH nikad ne će Hrvatima dati ono što im čak i po Daytonu pripada - federalnu jedinicu.

Ova poruka neizravno otkriva fanatičnog islamistu, koji na području svog vjerskoga djelokruga smatra kako može jednako kao i muslimanima, odlučivati o životu i smrti i svim drugim 'neverničkim' narodima pa tako i hrvatskom narodu u BiH. U političkom smislu iz Kavazovićeve poruke nije teško odčitati jasnu naznaku o novom planu etničkog čišćenja Hrvata iz federacije.'' (9)

Jedna od najpoznatijih Kavazovićeve poruke bila je prigodom otvaranje džamije Varošište kod Zenice, prije 3 godine, gdje su bili nazočni sve glavne muftije u BiH, gdje se u govoru osvrnuo na neslogu Bošnjaka koja ih ugražava, te nakon citata Allahova poslanika kada je došao među ljude: Širite mir!

''Da smo ovako bili podjeljeni 1992. i da nas Allah nije počastio Alijom Izetbegovićem ne znam što bi sa nama bilo. Pozivan odgovorne Bošnjake da sjednu i razgovaraju o važnim stvarima. U ovoj Bosni ili če biti pravda ili će biti tuga golema.'', poručio je Kavazević. (10)

Ubojstvo nedužnih Kur'an tretira kao jedan od najvećih grijeha. Ubiti jednog čovjeka, prema kur'anskom tekstu, isto je kao ubiti sve ljude na Zemlji: Ako netko ubije nekoga koji nije ubio nikoga, ili onoga koji na Zemlji nereda ne čini - kao da je sve ljude poubijao; ako neko bude uzrok da se nečiji život sačuva - kao da je svim ljudima život sačuvao. (El-Maida)

Kad je već takvo humano i moralno učenje kur'ana, kako je moguće da su Bošnjaci, nakon smrti Osama bin Ladana, Abu Bakir al-Baghdadi i Ossem Soleimani, koji su odgovorni za ubijenih milijun nevinih ljudskih života diljem svijeta, a najviše svoje braće muslimana u arapskom svijetu, danima su Bošnjaci tugovali i zavjetovali Aliji da će se osvetiti onima koji su uklonili njihove ''ljude uzora'' (rol modelleri) iz svijeta (dunjaluka).

Kome je Bosna ostavljena u amanet?

Bakir Izetbegović, sin Alije i predsjednik SDA, već nekoliko godina u svojim govorima spominje kako je negov babo (otac) Alija neposredno prije smrti ostavio predsjedniku Turske Tajibu Erdoganu u emanet (na čuvanje) BiH!

''On (Alija) je u njemu prepoznao budućeg jakog lidera i ostavio mu u amanet brigu za BiH. Ja mislim da je Erdogan itekako dobro nosi taj amanet. Kazao mu je Aljija, svejsan da je BiH još uvijek između sila jači od nje: Ostavljam ti amanet da se brineš o BiH, da ne zaboraviš BiH. I naš Tajib doista nosi taj amanet.'' (11)

Mi koji smo rođeni u BiH znamo što je amanet, ali znamo i što je turski zulum, te kad se uzme u obzir Tajibova kruta diktatura i totalitaristički način vođenje, nekada sekularne i napredne države Turske u ''Islamsku državu''. Erdogan je pretvorio istočni kršćanski hram i svetište - Sveta Sofija (Hagia Sophia) u džamije, što su s oduševljenjem proslavili ''naši'' Turci u Sarajevu i drugim gradovima BiH, a to je, kako Ivica Šola kaže: ''Opasna poruka Hrvatima u BiH.''(croativ.net)

Predsjednik Turske Iskonstruirao je puč u kojemu je prepoznao svoje neprijatelje i brutalno ugušio pokušaj njegove smjene, ne samo dotukao vojne časnike, nego i intelektualce i političare, odnosno sve one koji su se pokazali odbojnim za uvođenje Iranskog islamizma. Erdogan ima ambicije obnoviti Osmansko carstvo, odnosno stvoriti Veliku Tursku, što su prepoznali i njegovi islamska braća u BiH. Ideja obnavljanja nekadašnjeg Otomanskog imperija ostala je u povijesti kao jedna od najkrvaviji oblik vlasti, kojeg mogu nositi u uspomenama i žudno priželjkivati samo maloumnici i razbojnici.

Opet se vraćamo u Tursku. ''Ako je istina što je u svojoj doktorskoj dizertaciji napisao Abaz, uvaženog bosanskog Turčina (kao desetgodišnjak doselio iz Sarajeva u Istanbul), koji je doktorirao na hrvatskoj djeci koje su Turci odveli u sepetima u Tursku ili zarobljavali u bitkama. On je uzeo četiri stoleljeća osmaniske vladavine u Bosni i Hercegovini i nekim dijelovima Hrvatske pa je došao do broja od 10 milijuna Turaka koji vuku hrvatsko podrijetlo. Ako je tome tako, a izgleda da jest, najveća i najbrojčanija hrvatska dijaspora je ona u Turskoj. Abaz   je u svoj dizertaciji, godinama kopajući po arhivi u Istanbulu, brojio , zbrajao i došao do , za nas, zapanjujuće brojke, samo jedne godine (1493., kad se dogodila i Krbavska bitka) kaže on, dopremljeno je u sepetima 10 tisuća hrvatske djece iz Bosne i Hercegovine. Notorna je istina da je 18 vezira i velikih vezira bilo podrijetlom Hrvati i da je 150 godina jedan od službenih jezika na Porti bio hrvatski jezik. Točnije, bila je to hrvtska bosanska ikavica.'' (12)

Muslimansko političko i vjersko vodstvo u BiH strastveno mrze Hrvate!

Ne ćemo se vraćati u povijest i iznositi činjenice o hrvatskom podrijetlu muslimana u BiH, jer to je isto kao da bismo danas nekog uvjeravali da se zemlja okreće oko sunca. Ali, pustimo to po strani, iako je bolno, nego uzmimo u obzir samo detalje u zadnjih tridesetljeća, kako su se Hrvati ponijeli naspram subraći muslimanima u BiH. Rekli smo, da je za vrijeme obranbenog Domovinskog rata došlu oko 500.000 izbjeglica iz BiH i kako su i gdej su bili primljeni. Hrvatska je naoružala branitelje muslimane i zajednički su se borili protiv zajedničkog neprijatelja Srbije i domaćeg četništva.

Kad je Alija uvidio, daće Srbi zadržati polovicu BiH, koju su okupirali, opljačkali i obavili sistematsko etničko čišćene, Hrvate koje nisu stigli ubiti ili otjerati u koncentracione logore, te su protjerali preko granice u Hrvatsku. Najprije je počinjen masakr u Ahmićima dogovorem s Englezima, a onda su otvorena ratišta diljem BiH gdje su muslimani živjeli zajedno s Hrvatima. Za stvaranje ''Prve islamske države na Balkanu'', hrvatski je narod većim dijelo poubijan ili protjeran, po riječima Kavazović ''Bošnjaci u Federaciji BiH nikad ne će Hrvatima dati ono što im čak i po Daytonu pripada - federalnu jedinicu.'' O, bijedni umovi ljudski, o slijepa srca. (Lucret)

Hrvatski medijski servis, donosi dokumente koji svjedoče o postojanju elemenata radikalnog islamizma u BiH za vrijme i nakon bošnjačko-hrvatskog sukoba, a radi se o 1994. i 1995. godine:

''Bugojno je rahat grad bez moći i utjecaja Hrvta;

- Bugojno i Vakuf su plodno tlo za one koji sebe smatraju Allahovim postojnicima;

- Teško je šćeri zamisliti bona Kandiju i Bristove bez Hrvata, ustaške kuće zate su pune svega i velika je jagma za njih;

- Onima koji su daleko od islama i Allaha imaju smao jedno, u đehenem;

- Na stadionu je puno zarobljenih ustaša koji nam kopaju rovove i ostale fizičke poslove, pokušaj pobjeći pa ih naši hvataju i ubijaju. Pri pokušaju jednog bijega hrvata, ubijeno ih je sedam;

-Život na ćošku lahko obećava Đihaddžamahiriji, dobiva novi imidž u Bugojnu i dalje gdje su jasna ćafirska obilježja;

- Ženo na šćeri pazi da nedo Allah odu za nevjeru, zaklao bih vas. U Bugojnu ti je Zrafata, kao u Turskoj, običaji, vjera i sve ostalo;

- Mora se dati lično primjer i doprinos državi koja se stvara uz pomoć Allaha i Kurana, moj Armel ne može biti fudbaler, samo hodža jer kako ustaše i četnici kažu o ovaj ovdje Ovan da je ovo naša prva islamska država u Europi.

Ovo su samo neke od rečenica izdvojene iz teksta pisama Bošnjaka iz Bugojna, a koje su slali svojim obiteljima u Republiku Hrvatsku i inozemstvo putem Crvenog križa. Informacije je obradila Sigurnosna služba pri Misnistarstvu Obrane Hrvatske Republike Herceg-Bosne na temelju isčitavanja sadržaja brojnih pisama 10.02. 1994. godine.'' (13)

Objavljeno je detaljno izvješće o jednom najtragičnijem i najtužnijem događaju u ratu na prostorima bivše Jugoslavije u Bugojno na 27. srpnja 1993. godine. ''Iz Bugojna je protjerano 15 tisuća Hrvata tijekom agresije Armije BiH na središnju Bosnu. Kroz 56 logora prošlo je 1643 Hrvata, od kojih je 470 pripadnika HVO-a. Zatočeni su izgladnjivani, svakodnevno premalćivani zbog čega su mnogi podlegli, vođeni na prve crte obrane služrći kao živi zid, nasilno im je vađena krv. Ove zločine je osmislio i prove Dževad Mlaćo, koji je u jednom zapisniku zapisao kakao 'Hrvate Bugojna treba istribjeti', da 'legalno ni jedan hrvatski civl ne smije biti zatvoren' i da 'tajno, sve hrvatske čelnike treba pobiti. Mlaćo je danas savjetnik u Razvojnoj banci Federacije BiH. Postupak protiv njega nikada nije bio pokrenut.'' (14)

Kad su počeli vaditi ljudske kosti kod Bugojna, hrvatskih žrtava koje, za koje je odgovran Dževad Mlaćo, u Sarajevu je imenovan Selmo Cikotić za ministra sigurnosti u BiH. Cikotić je također optužen da je s Mlaćom odgovoran za brojna ubijanja, mučenja i silovanje, progone i izgone hrvatskog naroda; do temelja porušili i sustavno opljačkali hrvatsku imovinu i katolički vjerski objekti su također dio plana kojeg je osmislio Mlaćo.

Ima još nešto o čemu se glasno ne govori. Naime, u BiH svaki četvrti stanovnik ima hrvatsko državljanstvo, od kojih većina njih, kao i Srbi: mrze Hrvate a vole Hrvatsku. Paradoksno tome, u BiH više ima osoba koji imaju hrvatsko državljanstvo, a mrze Hrvate, nego nas u dijaspori koji volimo Hrvtsku i Hrvate a nemamo hrvatsko državljanstvo!?

Činenica je , da se u Bosni i Hercegovini ne može ništa bitnog promijeniti bez suglasnosti Vlade RH, kao i suglasnosti Vlade RS, koji su supotpisnici Daytonskog sporazuma, koji još uvijek garantira ne samo mir nego Ustav i granice države BiH, u kojoj su muslimani, bilo Alijini ili Allahovi, samo jedan od konstitutivnih naroda u BiH.

Svjedoci smo koliko je Srbiju koštalo tragedija u ljudstvu i propast u gospodarstvu, u zadnja dva izgubljena rata sa Hrvatskom, zbog fašistčke ideologije o stvaranju svetosavske velike Srbije. Poglavari SPC - šovinisti, upropastili su vjeru (pravoslavlje) raspirivanjem nacionalne mržnje i podržavanja politike srpskog fašizma, Moglo bi se isto tako dogoti i ''našim'' islamistima, čije Muftije s Kut'amp, u ruci propovijedaju Alijin šovinizam, i po uzoru na Iran, stvoriti ''Islamsku državu'' u Europi. Ne će valjda Alijini postojnici s odanošću prihvatiti negovu idejnu verziju o državi: ''Neka je velika kao vidžan, samo neka je naša - islamska'' Petitio principii! Ačkosum!

Zaključna misao

U Bosni i Hercegovini snošljivost je umrla ili je ubijena: Srbima je malo ono što imaju u RS, Hrvatima nije snošljiva nepravda u Federaciji, a Bošnjacima je pretjesno u Federacij. Kako izliječiti bosanskohercegovački Babilon? .

Pored čitanja Biblije i učenja Kur'ana preporučili bismo narodima u BiH knjigu: ''Bosna ostaje bez svjedoka'' s demografsko-političkog vidikovca dr. sc. Ante F. Markotić. Izdanje Matice hrvatske Mostar, 1999. godine.

 

Piše: Rudi Tomić / Toronto

 

Izvori:

1) Dr. Fadil Osmanagić: ''Bošnjaštvo i Bosanci'', Republika Hrvatska br. 92, Prosinca 1972., Buenos Aires, Argentina, str. 33, 34)

2) Hafiz Sulejman Bugari: Predavanje u Baru, Crnoj Gori, 14. 03. 1917., www.vjernicizamir.org

3) Alija Izetbegović: ''Otac nacije'', www.biografija.org

4) ''Zločin Armije BiH nad Hrvatima - koncentracijski logori o kojima se šuti.'' http:/narod.hr, 25. 03. 2017.

5) Josip Šuman: ''Frapantan statistički podatak- Muslimani etnički očistili najviše teritorija u BiH'',Sudobnica, net.ba 14. 07. 2016.

6) Alfred Morgan: Knjiga ''VRANA - oko istine'', Zagreb 2014. (***, su kodna imena bivših agenata tajne službe HIS-a), str. 85.)

7) Prof. Rašid Hafizović: Interview za ''Oslobođenje'', 28. 09. 2013.

8) Kemal Kurspahić: ''Agresivni ateizam i borbeni islamizam'', Radio Slobodna Europa, 17. 09. 2010.

9) Ivan Svićušić: Kazvanovićev neoosmanizam u Federaciji BiH''. http://dragovoljac.com, 24. 03. 2017.

10) ''Reis Husein Kavazović ima historijsku poruku za sve Bošnjake'', www.bhdijaspora.net, 09.09. 2017.

11) Avdija Hasanović: ''Amanet'', http://avdijahasanovic.blogger.ba/, 20.08.2020.

12) Uredništvo: ''Nevjerojatno otriće turskog povjesničara: 10 milijuna Turaka ima hrvatsko korijene?!'', http://croativ.net, 08. 03. 2020.

13) Hrvatski medijski Servis: ''Što otkrivaju pisma bugojanskih Bošnjaka rodbini u Hrvatskoj?'' (''Prva muslimanska država u srcu Europe''), www.hrvatski-fokus.hr, 28.08.2020.

14. Tajni dnevnik Dževada Mlaće, srpnja 1993. ''Hrvate Bugojna treba istrijebiti... čelnike treba pobiti'', http://direktno. hr, 27. 07. 1914.