U hrvatskoj politici sve je politiziranje jer nitko ne nudi argumentirana i izvediva rješenja niti nudi nove ideje. Sve se svodi na besmislene i neargumentirane napade – pljuvanje i ponižavanje – uz lažna obećanja. U Hrvatskoj politički moral je doveden do apsurda pa lopovluk napadaju lopovi, a neodgovornosti neodgovorni.

Sjećate li se Mesićevog otkrivanja lopova i povratka pokradenog novca u Hrvatsku? Sjećate li se don Ivana Grubišića koji u Saboru nije ponudio ni jednu novu ideju, a prije ulaska u Sabor ih je imao bezbroj? On je eklatantan primjer klerikalizma koji su esdepeovci i liberali prešutjeli.

Nažalost, prešutjeli su ga i hadezeovci. Sjećate li se stranaka Živi zid ili Most? Takvi su svi hrvatski političari jer su pohlepni, lažljivi i neodgovorni prema narodu i državi.

Zar ulazak svećenika u Sabor nije klerikalizam, a komunisti napadaju katoličku Crkvu zbog klerikalizma ako svoj pastvi kaže sa oltara za koga bi trebala glasati. Razlikuju li oni klerikalizam od slobode vjeroispovijesti? Zar za svećenike ne vrijedi sloboda govora i sloboda savjesti?

Komunisti i liberali govore o obrazovanju, ali nitko ne govori o nedostatku zanatlija. Svi traže visoke plaće za učitelje, ali nitko ne spominje zanatlije. Zar i računalna industrija ne treba računalne zanatlije? Zar i robotika ne treba zanatlije? Gdje su nestali keramičari, zidari, armirači i drugi zanatlije?

Na Zapadu plaće učitelja su manje od plaća zanatlija. Nisu li plaće razlog zašto smo ostali bez zanatlija? Mi školujemo ljude za Zapad, posebice zanatlije, liječnike i inženjere, bez ikakvih obaveza. Imamo previše doktora znanosti koji se zapošljavaju na pozicije za koje nije potrebna ni srednja škola.

Sa ovakvom politikom ne može se doseći standard Zapada, a sa Zapadom uspoređujemo hrvatske plaće. Treba nam reforma školstva, a to znači smanjiti broj učitelja i profesora te na fakultetima ponuditi samo zvanja koja su potrebna Hrvatskoj. Sa liječnicima i inženjerima treba potpisati ugovore i ako ih izigraju, morali bi platiti svoje školovanje. Ako prodajemo sportaše, zašto ne bi prodavali liječnike i inženjere.

Trebamo smanjiti državnu birokraciju i zabraniti manjim gradovima i općinama osnivanje poduzeća ako želimo razvijati malo poduzetništvo. Takvo poslovanje bi bilo jeftinije i postojala bi kontrola trošenja novca. Sva općinska poduzeća subvencionira općina novcem poreznih obveznika jer zapošljava ljude samo zbog izbora. Tako općinski šerifi dobivaju izbore jer su te funkcije unosne. Pored plaće može se dosta ušićariti subvencijama općinskih poduzeća.

Što nam sve ovo otkriva?

Prvo, ovo nam otkriva političare kao lažljivce i licemjere, a jedni i drugi su potencijalni lopovi. Odakle smo naslijedili takve vrline? Najviše iz komunističke religije, a najmanje od katoličke Crkve. Prema mišljenju antifa i komunista, mi smo svjetovna država u kojoj Crkva ne smije imati utjecaj na birače. Međutim, Hrvatska nije svjetovna nego kršćanska država.

Zaboravilo se na slobodu vjeroispovijesti: Kakvo licemjerje! Tko kroji srbijansku politiku ako ne SPC koja je državna Crkva? Ako može SPC, zašto ne može i ne smije katolička Crkva svojoj pastvi sa oltara reći za koje političare treba glasati. Što o ovome misle sabornici Bauk, Bernardić, R. Ostojić, Jovanović ili Stazić? Što o ovome misli predsjednik Milanović?

Kada bi hrvatski političari bili domoljubi, odavno bi registrirali HPC i zabranili djelovanje SPC u Hrvatskoj jer po pravoslavnom kanonu, pravoslavna Crkva ne smije djelovati izvan granica države kojoj pripada. To znaju katolički biskupi, ali šute.

Drugo, hrvatski zakoni su i danas komunistički ili lopovski, a sudstvo je korumpirano od najnižeg do najvišeg sudca. Presude se ne donose na temelju materijalnih dokaza nego na temelju lažnih svjedoka. Pravosuđe je izvor nepravde i siromaštva, a kao takvo je još jedan uzrok iseljavanja Hrvata. Korumpiran je i zaražen komunizmom DORH pa progoni samo protivnike komunizma – obične građane i hrvatske branitelje, a štiti srbijanske i srbske zločince.

Da bi postali zapadnjaci moramo iz korijena izmijeniti hrvatske zakone. Ako ih jedna stranka prilagodi kapitalizmu i tržištu, druga ih čim dođe na vlast vraća u prijašnje ili još gore stanje. Ovo nam pokazuje koliko hrvatski političari razumiju kapitalizam i slobodno tržište. Takva država nema budućnosti.

Zakoni se stalno mijenjaju jedino u gospodarstvu jer gospodarstvo se stalno stvara. Hrvatska mora prihvatiti kapitalističke zakone ako želi izići na europsko ili svjetsko tržište.

Svaka država koja često mijenja ostale zakone osuđena je na siromaštvo i nepravdu. Pogledajmo što se događa sa prostorom i okolišem. Gdje su nam urbanistički planovi?

U Hrvatskoj svaki političar misli da je najpametniji, a zbog toga ima toliko stranka. Esdepeovci nas vraćaju u drugi svjetski rat jer ne razumiju kapitalizam i slobodno tržište. Imaju svoje pomagače u visokom školstvu, ali oni ne misle da se radi o stranim špijunima. Takvi povjesničari ne razumiju povijest, ali jako dobro razumiju novac. Koliko takvih špijuna ima među bivšim komunistima?

Svaka država koja ne kontrolira svoj telekom ne može biti suverena. Svaka država koja ima državno zdravstvo, mora imati i svoju proizvodnju lijekova, a mi smo prodali Plivu. Mi bi danas vratili INA-u   kada je uništena i skupa. Zašto nismo prodali HEP? Danas bi sigurno imali jeftiniju struju. Međutim, HEP je preuzeo ulogu INA-e i tamo se sklanjaju uhljebi.

 

Srećko Radović