Aktualna predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović izjavila je strašnu istinu, da je korupcija zahvatila i one koji bi se trebali boriti protiv ovog najvećeg zla koji nas je zadesio nakon hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata.

Naime, u šokantnoj izjavi, od koje se izgleda još dugo nećemo oporaviti, istaknula je da korupcije ima i u tajnim i inim službama Republike Hrvatske, u njezinim najvišim vrhovima, te da se godinama bori protiv korupcije i u SOA-i.

Nema razloga da joj ne vjerujemo, jer je ona upravo kao predsjednica proteklih pet godina nadgledala tajne službe, smjenjivala ravnatelje i savjetnike. Rekla je da je taj sustav naslijedila od Ive Josipovića i Zorana Milanovića i podsjetila na sudski postupak protiv Darka Grdića i Ognjena Preosta, zbog nezapamćene korupcije i pronevjere milijunskih iznosa u Vojnoj sigurnosno- obavještajnoj agenciji.

Ako je to tako, a prema svemu sudeći jeste, (vjerojatno još i puno gore), onda se ne trebamo čuditi što je Hrvatska sve više u „kaosu“, što mladi odlaze, što nema poštovanja prema hrvatskih braniteljima i stradalnicima, što su male ili nikakve mirovine, što su zdravstvo, prosvjeta, pravosuđe i niz drugih institucija došli do dna (može li niže?)...

Sad kad smo čuli ovu izjavu od aktualne predsjednice RH, postavlja se pitanje- zbog čega se time dosad nisu bavile službe koje se bore protiv korupcije (kriminala), pa nisu svi valjda u tom „biznisu“ da se ne mogu (ili neće) početi s korjenitim promjenama?

Kažu da korupcije ima svugdje u svijetu i da se ne trebamo čuditi što je ima i kod nas. Baš lijepo. S druge pak strane, oni koji nemaju novaca platiti onima za koje već i vrapci vide da su se obogatili preko noći - neka pate. To se poglavito odnosi na hrvatske branitelje i stradalnike. Kad su u krvi stvorili hrvatsku državu prepustili su je nažalost navodno korumpiranim vođama (svaka čast iznimkama) i danas imamo to što imamo, uglavnom nesposobne, bahate i jadne političare (svaka čast iznimkama) za koje ne važe ni zakoni ni propisi.

Da bude još i gore, oni se ni Boga ne boje!

Dugogodišnje uspješne tvrtke se gase, ovrhe su narasle do neslućenih visina, sve je više ljudi na ulici.

Ono što je još i gore- nemaš se kome ni obratiti za pomoć, ako su i oni koji bi trebali rješavati probleme (kriminal) korumpirani.

No, nakon ove izjave hrvatske predsjednice nije dovoljno da se otvore samo vrata VONS-a (Vijeća za nacionalnu sigurnost), već i – Remetinca!

U svakom slučaju, nismo se za to borili!

 

Mladen Pavković