Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.), u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, predlaže i moli general pukovnika u mirovini Mladena Markača, da se kandidira za predsjednika Republike Hrvatske!

Naime, svakodnevno nam predstavljaju kandidate za predsjednika Republike, iako se još ni jedan, osim Mislava Kolakušića i bivšeg hrvatskog diplomate Antuna Babića (kojeg mediji ignoriraju) nije izjasnio da će se natjecati za ovu prestižnu političku dužnost.

Sve ove koje nam čak i bezobrazno nameću i sugeriraju da to „narod želi“, a poglavito ekstremno lijeve, poput Zorana Milanovića, kojeg pamtimo kao jednog od „grobara“ hrvatskih branitelja i stradalnika, i te kako treba pitati – gdje ste bili 1991., odnosno u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata?

I ovi izbori za predsjednika države, bojimo se, proći će bez onih koji su bili prvi kad je trebalo!

General Markač, čovjek bez ijedne mrlje, osobito kao zapovjednik specijalnih redarstvenih postrojbi MUP-a RH, u vrijeme Domovinskoga rata, Junak, domoljub, te hrvatski mučenik, koji je s generalom Ante Gotovinom bio godinama nevin u Haaškom zatvoru, a koji je svojim djelom i ponašanjem i nakon robije iznimno pridonio ne samo napretku i promidžbi hrvatske države, bio bi, po nama, jedan od najboljih predsjednika (svaka čast iznimkama) hrvatske države, ili bolje rečeno istinski nasljednik dr. Franje Tuđmana.

Ostao je i bio idol borbe za slobodnu, samostalnu, demokratsku i neovisnu hrvatsku državu, bez obzira i na žrtvu sebe i svoje obitelji.

Što njegovo ime, recimo, ne guraju pojedini mediji u razne, pretežno izmišljene ankete, pa da i na taj način vidimo što kaže narod i za ovakve prijedloge.

Sve u svemu, hoćemo časnog i poštenog generala Mladena Markača za predsjednika Republike Hrvatske!

Stoga, dragi generale, ponovno je došlo vrijeme da čujemo onu vašu omiljenu zapovijed –

Za mnom!

 

Mladen Pavković