Ministar sigurnosti BiH i predsjednik Saveza za bolju Budućnost BiH, Fahrudin Radončić, izjavio je da ilegalne migrante treba izbaciti iz BiH.

– Mi moramo napraviti situaciju da migrante deložiramo odnosno vratimo nazad iz BiH. Mnogi su mislili da je to humanitarno pitanje, napokon su svi shvatili da je to sigurnosno pitanje. Ova zemlja ne može podnijeti 7-8 tisuća migranata to ozbiljno utječe na komoditet naših građana i ja ću već ovog tjedna započeti kampanju zasnovanu na Zakonu da se priprema plan njihove repatrijacije, odnosno njihovog izbacivanja iz BiH, istaknuo je.

Dodao je kako se ovdje uglavnom radi o ilegalnim ekonomskim migrantima iz Pakistana, Afganistana i mnogih drugih zemalja koje su bogatije od BiH.

-Namjerno koristim taj izraz jer nisu ovdje u pitanju ratni migranti, ovdje su u pitanju ilegalni ekonomski migranti iz Pakistana, Afganistana i mnogih zemalja koje su bogatije od BiH i mi kao BiH moramo taj balast koji je i ekonomski, i socijalni, i kulturološki skinuti sebi s vrata – poručio je Radončić.

M.M.