Rusija je upozorila Sjedinjene Američke Države da se vojno ne miješaju u krizu u Venezueli jer bi to moglo imati katastrofalne posljedice, izjavio je zamjenik šefa ruske diplomacije Sergej Rjabkov.

– Upozoravamo (Sjedinjene Američke Države da se vojno ne miješaju u situaciju u Venezueli). Smatramo da bi to bio katastrofalan scenarij koji bi potresao temelje razvoja koji je primetan u Latinskoj Americi – rekao je Rjabkov u intervjuu časopisu “Međunarodni život”.

Rusija će nastaviti podržavati Venezuelu, koja je njen strateški partner, i štitit će suverenitet Karakasa, priopćio je Rjabkov.

Dodao je da Moskva žali što i Organizacija američkih država "vrši pritisak na legitimnu vlast Venezuele".

– Prateći razvoj situacije u Venezueli vidimo težnju određenih država, među njima i SAD, da koriste različite vrste platformi, uključujući Organizaciju američkih država, za jačanje pritiska na nama prijateljsku Venezuelu, pod različitim izgovorima – rekao je Rjabkov.

On je siguran da će prestojeće razdoblje biti praćeno novim pokušajima da se ocrni politika Karakasa – doljevat će se ulje na vatru u unutarnjim procesima koji se tamo događaju i neće se pružiti mogućnost nastavaku unutarnjeg dijaloga.

-U svakom slučaju, Rusija će nastaviti surađivati s ovom latinoameričkom zemljom u svim oblastima - kazao je Rjabkov.

 

M.M.