Na drugom prosvjedu 'Stop krvavim košuljama', koji je u subotu navečer u Beogradu održan pod sloganom 'Hajde da se prebrojimo' na ulicama srbijanske prijestolnice okupilo se desetak tisuća građana, što je više nego tjedan dana ranije, usprkos obilnom snijegu koji je nemilice padao više od 24 sata, piše dnevni list Danas.

Žuti prsluci, pištaljke, transparenti i masa ljudi u 18 sati je na platou ispred Filozofskog fakulteta najavila početak prosvjeda kojim se željelo iskazati nezadovoljstvo aktualnom srbijanskom vlašću na čelu s predsjednikom države Aleksandrom Vučićem.

Građanima koji su se okupili na platou prvi se obratio akademik Dušan Teodorović. On je poručio da nema fer izbora dok je Vučić pet sati dnevno na televizijama, kao i dok ne budu sređeni birački popisi.

- Kao što se nije pitalo tko je lijevo, tko je desno kad su bile poplave u Obrenovcu, ni sada ne treba pitati tko je lijevo, tko je desno, kada se Srbija davi, rekao je Teodorović.

Poručio je da je sadašnji režim elementarna nepogoda od koje se Srbija mora braniti te da zato nije važno tko je više lijevo ili više desno, aludirajući tako na šarolikost političkih grupacija koje podržavaju ova ulična okupljanja.

- Tko si ti, Aleksandre Vučiću, da nas pitaš tko smo mi, svatko od nas je jedan od pet milijuna - poručio je Teodorović ističući da je Vučić samo jedan 'patološki lažac koji uništi sve što dotakne'.

Teodorović je poručio da građani Vučiću nude šansu da još večeras sjedne u auto i ode u Mađarsku.

- Orban je primio Gruevskog, primit će i tebe - naglasio je Teodorović.

Inače, analitičari sve otvorenije upozoravaju kako prosvjedi protiv Aleksandra Vučića sve više podsjećaju na nekadašnje prosvjede protiv Slobodana Miloševića.

 

M.M.