Pravi identitet jednog od muškaraca, koga traži Velika Britanija zbog trovanja bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala i njegove kćerke, jest Anatolij Vladimirovič Čepiga, tvrde britanski mediji, navodeći da se radi o ruskom pukovniku.

Početkom rujna britanski tužitelji optužili su dvojicu ruskih državljana - Aleksandra Petrova i Ruslana Boširova za trovanje Skripaljevih u ožujku ove godine, i istaknuli da vjeruju da su osumnjičeni koristili lažna imena da uđu u Veliku Britaniju.

Daily Telegraph i BBC objavili su da je Čepiga pravo ime Boširova, pozivajući se na pisanje portala Bellingcat koji se bavi obavještajnim pitanjima, prenosi Reuters.

Kako se navodi, izvor blizak istrazi je izjavio da su istražiteljima poznati pravi identiteti osumnjičenih.

Daily Telegraph prenosi da je Čepiga (39) služio tijekom sukoba u Čečeniji i Ukrajini i da je proglašen herojem Ruske Federacije ukazom predsjednika Vladimira Putina 2014. godine.

Londonska policija odbila je komentirati napise medija, međutim britanski ministar obrane Gavin Williamson potvrdio je njihovu istinitost na Twitteru.

-Pravi identitet jednog od osumnjičenih za slučaj u Salsburyu je pokazao da se radi o ruskom pukovniku. Hvala ljudima koji su tako neumorno radili na ovom slučaju - napisao je Williamson na Twitteru, da bi kasnije obrisao taj post.

 

M.M.