Belgijskoj policiji predao se muškarac osumnjičen da je povezan sa sinoćnjom pucnjavom u Parizu, kojoj je ubijen jedan policajac.Muškaraca na kojeg su belgijske vlasti upozorile svoje francuske kolege predao se policiji u sjevernom belgijskom gradu Antwerpu, izvijestio je HRT pozivajući se  na novinsku agenciju Belga.

Sve se dogodilo sinoć oko 21 sat kada se na Elizejskim poljanama automobil zaustavio pokraj policijskog vozila. Napadač, Karim Cheurfije izašao iz automobila, zapucao na policijsko vozilo iz automatskog oružja, ubio policajca i zatim htio pobjeći pucajući i na druge policajce. Uspio je raniti još jednog policajca i prolaznika prije nego što ga je policija ustrijelila.

Tzv. Islamska država preuzela je odgovornost za napad. Napadača je identificirala kao Abu Yousifa al-Belgikija.

Karim Cheurfi, 39-godišnji francuski državljanin, dobro je poznat policiji i antiterorističkim službama. Na njegovoj adresi u predgrađu Pariza policija je napravila premetačinu. Troje članova njegove obitelji privedeno je. Godine 2005. osuđen je na 15 godina zatvora zbog pokušaja ubojstva, među ostalima, i policajca.

 

M.M.