Ministrica poljoprivrede Marija Vučković jutros je u emisiji ‘A sada Vlada’ poručila kako je situacija s robnim promtom stabilna, a trgovine dobro opsrbljene. Ujedno, istaknula je kako je cilj ministarstva na čijem je čelu povećati vlastitu proizvodnju i smanjiti ovisnost o nekim uvoznim kategorijama

“Promet robe ide, trgovine su opskrbljene, a u Ministarstvu poljoprivrede ustrojili smo dnevnu evidenciju o svim najznačajnijim proizvodima iz biljne i stočarske proizvodnje iz prehrambene industrije, tako da na dnevnoj bazi dobivamo podatke o zalihama, kako bismo vidjeli kojeg proizvoda možda manjka, stanje ambalaže, radne snage i repromaterijala”, rekla je Vučković.

Istaknula je da ne može precizno odgovoriti hoće li nekog pojedinačnog proizvoda u nekom trenutku uzmanjkati.

“Međutim situacija je stabilna, promet robe se odvija i odvijat će se”, istaknula je.

Naglasila je i da hladni val kroz koji sada prolazimo neće ugroziti poljoprivrednu proizvodnju, no i da Hrvatska u većini poljoprivrednih kategorija nije dostatna.

“Cilj nam je povećati vlastitu proizvodnju, smanjiti ovisnost o nekim uvoznim kategorijama”, rekla je Vučković.

Otkrila je da je Ministarstvo poljoprivrede sinoć pokrenulo dodatnu liniju odnosno web stranicu za pomoć OPG-ima, odnosno svima onima koji žele prodavati proizvode online. Najavila je i da će tijekom idućih tjedan dana biti postavljen osnovni model spajanja ponude i potražnje.

 

M.M.