Aktualni zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić predao je kandidaturu za potpredsjednika stranke. Tom prigodom demantirao je navode kako je bio za koaliciju za HNS-om, podsjetivši da je on osobno od Kreše Beljaka i četiri zastupnika HSS-a dobio potpise za sastavljanje saborske većine.

- Predao sam kandidaturu za potpredsjednika stranke kako sam i obećao. Pozvao bih članstvo za HDZ-a da iskažu svoju volju i daju potpis kandidatu koji će zastupati njihove stavove. Ove izbore moramo iskoristiti za osnaživanje i jačanje stranke bez ikakvih podjela za uvažavanje različitih mišljenja kako ne bi bilo pobjednika ni pobijeđenih. Tako da osnaženi krenemo u pripremu za parlamentarne izbore, kazao je Brkić.

Novinari su ga pitali da objasni svoju izjavu da se u HDZ-u njeguje kult ličnosti i kritike Gordana Jandrokovića da se to radilo dok je Brkić bio glavni tajnik stranke.

-Dok sam u HDZ-u bio glavni tajnik nisam trebao tri pomoćnika i radio sam samo posao glavnog tajnika. Pitajte članstvo na terenu kako je stranka tada funkcionirala i koliko smo pobjeda polučilil, poručio je Brkić.

Komentirao je i tvrdnje da je bio "Bog i batina".

- Koliko ja znam - Bog je samo jedan, a ja sam samo radio svoj posao, naglasio je te nabrojio sve pobjede HDZ-a u kojima je sudjelovao ali i dva posljednja poraza.

Demantirao je navode da je on navijao za koaliciju s HNS-om, a ne s MOST-om.

-Ja sam kao prvo protiv koalicije s SDP-om, a 2016. sam bio protiv koalicije i sa Mostom i sa HNS-om. Osobno sam od Kreše Beljaka i četiri zastupnika HSS-a dobio potpise za sastavljanje većine od 76 zastupnika i predložio sam užem Predsjedništvu da se ide u koaliciju s HSS-om. Oni su demokršćanska stranka i ovu mantru da sam bio za koaliciju s HNS-om - ponavlja ne znam tko, kazao je Brkić pozivajući novinare da provjere ove navode u HSS-u.  

Dodao je i da je premijer vrhunski stručnjak u vanjskoj politici te da dobro pliva u Bruxellesu, ali ...

-A što se tiče stranke, stanje nije onakvo kakvo bi trebalo biti, izgubili smo dvoje izbore. Članstvo se mora osloboditi, moramo se ujediniti, zaključio je Brkić.

 

M.M.