Predsjednik Vlade Andrej Plenković razriješio je dužnosti ministra zdravstva Milana Kujundžića nakon 'nekretninske' afere, potvrđeno je danas iz Vlade.

Podsjetimo, Milan Kujundžić održao je jučer konferenciju za novinare i kazao da mu "moral ne dopušta da podnese ostavku", već je premijeru Plenkoviću dao mandat na raspolaganje i zatražio dodatno vrijeme da se obrani od medijskih optužbi interesnih grupacija te je premijera zamolio da svoju odluku donese na temelju činjenica, a ne na temelju dojma.

Naime, gotovo svakog dana pojavljivala se u medijima nova nekretnina u nesrazmjeru s podacima iz imovinske kartice Milana Kujundžića, što je postalo veliko opterećenje za Vladu ali i HDZ kao vladajuću stranku.

Plenković: Razriješio sam ministra Kujundžića

-Razriješio sam ministra Kujundžića, obavili smo jučer razgovor. Ministarstvo zdravstva mora se fokusirati na globalnu prijetnju zvanu koronavirus, a ministar zdravstva je bio fokusiran na pojašnjavanje tema koje nemaju veze s resorom. On će se vratiti u Sabor, gdje će imati priliku po jasniti sve o svojoj imovini, poručio je premijer Andrej Plenkoviću prvoj izjavi nakon što je medijima odaslana informacija da je smijenio ministra Milana Kujundžića.

Nije želio spekulirati o Kujundžićevoj krivici.

- Ne znam. To nije bio predmet mog interesa, to nije nešto o čemu smo razgovarali, rad Vlade pa i moje vrijeme ne možemo opterećivati s ovom pričom koja se vrti zadnjih dana, riječi su kojima je Plenković odgovorio na pitanje je li Kujundžić kriv za sve afere koje mu se stavljaju na teret.

Odgovorio je i na pitanje što je sporno u priči oko nekretnina ministra Kujundžića.

- Nije važno, zabrinjava me jedan fenomenda se medijskim aktivnostima jako trese ministre tako da je fokus rada Vlade u nekom obrambenom stavu. Ne govorim o tome da li je bilo opravdano, bilo je toga i prije, ali nikada kao danas.. To živim već tri i pol godine. Mi moramo imati proaktivni stav, da riješavamo probleme hrvatskoga društva, rekao je Plenković.

Osvrnuo se i na packe Jadranke Kosor koja tvrdi da je premijer Plenković osobno odgovoran za smjenu 14 ministara.

- Nemam pojma što je rekla bivša premijerka, ali ja sam uz nju bio do kraja, kazao je komentirajući primjedbu Jadranke Kosor da je ovo već 14. ministar koji je otišao i da je odgovornost i na Plenkoviću.

 

M.M.