Na za danas zakazanoj sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a očekuje se donošenje odluke o datumu i postupcima za provedbu unutarstranačkih izbora.

Prema neslužbenim informacijama izbori bi se trebali održati 15. ožujka. HDZ bi tako za manje od dva mjeseca trebao dobiti novo vodstvo: predsjednika stranke, njegova zamjenika i četiri potpredsjednika.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru Branko Bačić jučer je izrazio uvjerenje da će unutarstranački izbori u HDZ-u biti praznik demokracije.

- Želimo da se naši unutarstranački izbori održe na vrlo visokoj demokratskoj razini, koja će svakako pridonijeti snaženju HDZ-a, rekao je.

Na upit novinara hoće li aktualni predsjednik HDZ-a Andrej Plenković imati protukandidata rekao je kako će to vidjeti kada se raspišu izbori i krene u kampanju.

- Svi koji mogu, koji se odluče, HDZ će im omogućiti ravnopravnu utakmicu, poručio je Bačić.

Podsjetimo, bez obzira što unutarstranački izbori u HDZ-u nisu raspisani, niti je donesena odluka o datumu održavanja izbora, dio ministara i nekolicina visokopozicioniranih članova HDZ-a počela se utrkivati u iskazivanju potpore Andreju Plenkoviću. Istodobno, od ranije se spekulira o razgovorima koje vode Miro Kovač, Davor Ivo Stier, Ivan Penava i Domagoj Milošević kao istaknuti predstavnici unutarstranačke alternativne opcije.

 

M.M.