Predsjedništvo SDP-a donijelo je odluku da njihov kandidat na predsjedničkim izborima bude Zoran Milanović.

- Nije se ništa promijenilo. Dok Hrvatska ne prijeđe na drugi oblik vlasti, netko mora obnašati dužnost predsjednika Republike. Sebe vidim kao predvodnika moderne Hrvatske koja se ne boji drugačijeg i koja se ne ograđuje bodljikavom živcom. Borit ću se za nju. Izgubit se može, odustat se ne može, rekao je Zoran Milanović u Novinarskom domu, u svom prvom obraćanju medijima.

Milanović je zahvalio "prijateljima iz SDP-a koji su ga predložili", rekao je kako na to ne može ostati ravnodušan no i dodao kako se bez želje koja ne tinja ne ide u takve stvari.

Kazao je da u predsjedničku utrku ulazi kao 'dark horse'.

-Prvi put idem u utrku kojoj nisam anketni favorit. Svaki put sam bio pod pritiskom da moram pobijediti, sada u ovu avanturu idem rasterećeniji, ali sam svjestan da sve ovisi o meni, ustvrdio je.

Nije htio komentirati mandat Kolinde Grabar Kitarović, rekavši da će to nakon četiri i pol godine ocijeniti ljudi. Ipak, dodao je da ako bi uspio biti predsjednik s karakterom, Hrvatska bi bila zemlja sa stavom. Naglasio je da bi se u slučaju njegove pobjede "prema nama odnosili s više poštovanja. Ne zato što to osobe koje koje vode Hrvatsku ne žele, nego zato što to ne znaju", ocijenio je.

- Politika je emocija, vjera u vrijednosti za koje se boriš i koje su ti važnije od karijere. Ponosan sam na podršku svoje stranke. Želimo li privući srca i razum hrvatskih ljudi ne mogu to raditi samo s Iblerovog trga. Eto zato, je li to dovoljno jasno, zaključio je obraćanje Milanović.

Da kreće u utrku za Panovčak sam Milanović objavio je također na svom Facebook profilu. Objavio je kako će mu slogan biti: "Predsjednik s karakterom".

 

M.M.