Veća količina naoružanja pronađena je na groblju u Borovu, prilikom otvaranja grobnice osobe preminule 1945. godine.

Naorušanje, od 'kalašnjikova' i bombi do raketnog bacača i plastičnog eksploziva pronađeno je na dubini od 20 do 75 centimetara, izvijestila je policija koju je o pronalasku izvijestio djelatnik komunalne tvrtke.

U grobnici su pronađena četiri kalašnjikova, tri poluautomatske puške, dvije puške M-48, ručni raketni bacač, 17 ručnih bombi, 36 komada vojnog eksploziva TNT od 200 grama, pola kilograma plastičnog eksploziva, tri protuoklopne mine, devet upaljača za protuoklopne mine, 20 metara sporogorećeg štapina, nekoliko tisuća komada različitog streljiva, uređaj za detekciju radioaktivnosti i više komada nabojnika za automatske i poluautomatske puške.

Policija je izvijestila da će pronađeno oružje biti uništeno te da su o pronalasku izvijestili Državno odvjetništvo u Vukovaru.

Iz policije također podsjećaju da je i dalje u tijeku preventivna akcija "Manje oružja, manje tragedija" u kojoj se bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljivo može predati bez straha od ikakve sankcije.

 

M.M.