O neuspjeloj nabavci izraelskih zrakoplova F16, pitanju odgovornosti i budućnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u Otvorenom su govorili načelnik Glavnog stožera OSRH Mirko Šundov, bivša ministrica obrane Željka Antunović, bivši zapovjednik HRZ-a Josip Štimac i novinar Denis Kuljiš. 

-Izraelska strana nama je prezentirala određene elemente i usklađivala se zajednička izjava. Prezentacija je održana i u Banskim dvorima. Ja sam bio u Izraelu i dobio sam njihove pismene garancije. Vjerujem da ćemo zadržati sposobnost borbenog zrakoplovstva. Ne znam hoćemo li tražiti nekakvo obeštećenje, ali se ne radi o troškovima na temelju kojih bi se moglo reći da postoji šteta za RH - kazao je Mirko Šundov.

Dodao je kako Hrvatska trenutno s MiG-ovima može funkcionirati.

-Njih je trenutno tri, ali ima dana i kad ih je četiri ili pet - istaknuo je Šundov.

General u miru Josip Štimac žali zbog propasti posla s Izraelcima.

 -Da ne bi ostali bez borbene komponente postoji varijanta da se kupe 4 do 6 nova MiG-a 21, ili da se pregovara s Amerikancima za šest komada F-35. Također, grčki F-16 je sličan Baraku, ali na njemu nisu rađene preinake. Osobno mi je žao što je posao propao jer su Baraci izvrsni avioni - istaknuo je Štimac. 

Za bivšu ministricu obrane Željku Antunović (SDP) nema spora da je SAD u ovom slučaju zaštitio svoje interese.

- Ovo nije bio običan komercijalan ugovor. Mogu pretpostaviti da je kriv onaj tko je onemogućio realizaciju tog posla. Prethodna suglasnot je dana, a onda je povučena. Mislim da su SAD dobro posložene i da znaju kad trebaju zaštititi svoje interese. Netko je ovu priču zaustavio zbog interesa - kazala je Željka Antunović, te dodala kako "veliki mogu napraviti što hoće".

Smatra da se ova stranica treba što prije zatvoriti i nastaviti. 

- Postoje različite solucije. Može se poništiti natječaj, a može se poništiti samo odluka. U tom slučaju može se krenuti s pregovorima s onima koji su sujelovali u natječaju. Može se direktno pregovarati s trećim ponuditeljima. Ono čega nemamo, nemamo previše vremena - kazala je Antunović.

Novinar Denis Kuljiš je ustvrdio da SAD ne može prodati avione koji su vlasništvo Lockheed Martina

-Ovi zrakoplovi vlasništvo su Lockheed Martina, najveće obrambene korporacije na svijetu. Ne možete kupiti avion od Lockheed Martina, bez da dobijete odobrenje te tvrtke. SAD ne može prodati te avione. U Americi je država servis kompanije - kazao je Kuljiš te dodao kako se nikad nije dogodilo da neka treća država proda Lockheedov avion drugome.

General Mirko Šundov je na kraju emisije kazao kako je u sustavu trideset godina i da nikad nije bilo ovako dobro vođenog procesa - vrlo otvorenog i jasnog.

-Izraelska strana u poptunosti preuzela odgovornost. Izgubili smo malo vremena, a mladi ljudi mogu se školovati u izvrsnoj pilotskoj školi u Zadru. S druge strane, ministar Krstičević je svojim zalaganjem učinio maksimalno. Analizirat ćemo dobro što se dogodilo i politici preporučiti kako dalje - istaknuo je general Šundov.

Denis Kuljiš smatra kako bi prije bilo čega, bilo dobro napraviti veliku reviziju hrvatske obrambene strategije i prioriteta.

- Najveća ugroza Hrvatskoj prijeti iz mora, a ne iz zraka. Migranti prestavljaju najveću opasnost, a mi nemamo obalnu stražu ni infrastrukturu na moru - kazao je Kuljiš.

M.M.