Predsjednik SDP-a Davor Bernardić prozvao je u petak HDZ zbog nepotizma, korupcije, netransparentnosti, političke trgovine u zagrebačkoj Gradskoj skupštini i Hrvatskom saboru.

Istom mjerom mu je odgovorio HDZ-ov Branko Bačić, ocijenivši da zbog potpore oporbebe zastupnice u usvajanje proračuna u Primorsko-goranskoj županiji iz SDP-a izbaci župana Komadinu.

Ustvrdio je i da se "članovi HDZ-a zapošljavaju u javnoj upravi, a predsjednik vlade zapošljava pola rodbine u dubrovačkoj zračnoj luci".

-Sva ta nepravda i sve što se događa tjera dnevno tri autobusa ljudi iz zemlje. Svjedočimo da nas pokušavaju uvjeriti da su nenormalne stvari normalne - istaknuo je Bernardić.

Poručio je i da smo ''jučer svjedočili besramnom činu političke korupcije kod izglasavanja zagrebačkog proračuna".

-Trojica koji su ga podržali nisu to napravili zbog ljubavi prema Zagrebu već su zbog svojih interesa izdali svoje stranke i birače, baš kao i u Saboru - rekao je Bernardić.

Osobito se osvrnuo na Milana Bandića u čijem je saborskom klubu završila većina prebjega iz SDP-a.

-Više od 20 zastupnika napustilo je svoje političke ideje i stranke. Indikativno je da je najveći Plenkovićev saveznik gospodin Bandić prednjačio u toj trgovini koja nema nikakvih principa - poručio je čelnik SDP-a.

HDZ-ovac Branko Bačić mu je uzvratio da se upravo ono što on (Bernardić) predbacuje drugima, događa u njegovoj stranci.

-Bez traga su nestale vaše izjave kako je u politici nužna vjerodostojnost, transparentnost, odgovornost prema biračkom tijelu. Kako vam jučer nije bilo gadljivo koruptivno podržavanje proračuna u Primorsko-goranskoj županiji gdje je jedna oporbrena vijećnica Živog Zida u drugom glasovanju podržala proračun koji je predložio gospodin Komadina - pitao je Bačić Bernardića.

Predložio mu je i da u skladu s transparentnosti SDP-a hitno sazove sjednicu Predsjedništva i izbaci „zbog te prljave trgovine Zlatka Komadinu”. 

 

M.M.