Komentirajući ultimatum HSP-AS koji je HDZ-u dao rok od 48 sati da se odluči želi li nastaviti suradnju u Domoljubnoj koaliciji, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je ustvrdio da razgovori s koalicijskim partnerima idu dalje.

 - Nema ultimatuma. Radna skupina razgovara s partnerima. Kad se dogovorimo reći ćemo naš stav o koalicijskim partnerima - rekao je Andrej Plenković za N1.

Na pitanje hoće li se i danas voditi razgovori s HSP AS-om, šef HDZ-a je odgovorio kako razgovori još uvijek traju.

- Bit će, razgovori traju cijelo vrijeme. Kolege koji su dobili zaduženje o tome će me izvijestiti. Danas imamo sastanak s braniteljima, Zajednicom žena i Hrvatskom akademskom zajednicom, izbornim stožerom... Puno je tema - istaknuo je Plenković.

Zamoljen da otkrije jesu li definitivno iz koalicije otpali BUZ, Hrast i HDS, Plenković je odvratio da iz Domoljubne koalicije nitko nije otpao.

- Nitko nije otpao. Molim da ne spekuliramo. Ima vremena, rokovi su tek krenuli. Imamo vremena za predaju lista do Velike Gospe, da trezveno, i u dogovoru s partnerima donesemo sve odluke - mirno je rekao Plenković.

Odgovarajući na pitanje je li zadovoljan što je predsjednica odlučila da kampanja počne 16.08., šef HDZ-a je napravio usporedbu s prošlim kampanjama.

- Pogledajte koliki su bili rokovi službene kampanje u prošlosti, sve vam je jasno - zaključio je Plenković.

 

R.H.