Da je priča s preslagivanjem vlasti nerealna opcija kojom se neizravno pokušavalo uvjeriti Most kako njihova politika "Vlade u Vladi" i "pumpanja vlastitog rejtinga na štetu HDZ-a" nema nikakvog smisla potvrdio je neimenovani izvor iz vrha HDZ-a u novom Globusu.

- Preslaganje prvenstveno ovisi o ponašanju MOST-a i Bože Petrova. Ako Petrov prestane neuspješno pokušavati svoj i rejting MOST-a popravljati preko leđa HDZ-a, onda je to manje vjerojatno. Ali ako se MOST nastavi ponašati kao Vlada u Vladi, onda ništa nije isključeno - poručuje neimenovani izvor iz vrha HDZ-a u novom Globusu.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ustvrdio je da će ova Vlada imati njegovu podršku dok postoji i najmanja mogućnosti da se sva razmimoilaženja konstruktivno riješe.

- Ja sigurno neću biti član Vlade u koju ne vjerujem. Ova Vlada će imati moju podršku dok god budem smatrao da postoji i najmanja mogućnosti da se sva razmimoilaženja konstruktivno riješe - rekao je Tomislav Karamarko za novi Globus.

Uz prigovore na račun postupaka članova Mosta, u HDZ-u se teško mire s činjenicom što premijer Orešković niti jednog savjetnika nije mogao naći u HDZ-u. Otvoreno se pitaju koji su njegovi kriteriji za izbor savjetnika 'budući da su to dosad bili ljudi ili iz Josipovićeva ureda ili iz Milanovićeve Vlade".

U HDZ-u se osobito teško mire s činjenicom da je premijer Tihomir Orešković ekonomske savjetnike pronašao među Milanovićevim suradnicima čija je Vlada skoro udvostručila javni dug.

Podsjetimo, kad je Zoran Milanović preuzeo vlast, javni dug iznosio je 49 posto BDP-a, da bi koncem 2015. javni dug iznosio je 89,2 posto BDP-a. To u HDZ-u smatraju zlodjelom Zorana Milanovića i njegove Vlade.

 

M.M.