Protiv predsjednika Mladeži HDZ-a Šibensko-kninske županije policija će podnijeti prekršajnu prijavu jer se spomenuti deklarirao kao organizator skupine prosvjednika koja je transparentima, u subotu, u Tisnom  dočekala premijera Milanovića.

Gordan Fržop, predsjednik Mladeži HDZ-a Šibensko-kninske županije u utorak se točno u 9 sati odazvao na poziv policije i javio u policijsku postaju Vodice radi obavijesnog razgovora na koji je pozvan kao organizator prosvjednog skupa organiziranog u subotu povodom dolaska premijera Zorana Milanovića u Tisno.

Nakon samo pola sata, Fržop je napustio vodičku postaju. Kako saznaju lokalni mediji, pozivajući se na lokalne policijske izvore, policija će protiv Fržopa, koji se javno deklarirao kao organizator prosvjeda, podnijeti prekršajnu prijavu, odnosno optužni prijedlog zbog nelagalnog skupa, te mu prijeti novčana kazna u iznosu od 5do 20 tisuća kuna - navode lokalni mediji.

Podsjetimo, u subotu, tijekom boravka premijera Milanovića u općini Tisno, skupina od 40-ak pripadnika Mladeži HDZ-a, s unaprijed pripremljenim transparentima na kojima se aktualnu Vladu optužuje za 100 milijardi novih dugova kojima su opteretili državu, sto tisuća mladih koji su napustili Hrvatsku, sto tisuća novih nezaposlenih i pad standarda građana od 10 posto, dočekala predsjednika Vlade Zorana Milanovića i njegove ministre Branka Grčića i Ranka Ostojića.

Prostačka provokacija ministra Ostojića

Mladež HDZ-a oglasila se tim povodom priopćenjem u kome ističu da je prosvjed organiziran da bi "dočekali premijera u općini Tisno i podsjetili ga na njegove brojne "uspjehe", i pozdravili ga na oproštajnoj zabavi u Šibensko-kninskoj županiji".

Cijeli događaj u Mladeži HDZ-a ocijenili su napadom na slobodu govora, Ostojićevim pokušajem zastrašivanja mirnog i dostojanstvenog prosvjeda te pokušajem skrivanja istine o stvarnim rezultatima ove vlade.

-Prostačka provokacija ministra Ostojića, koji je poput kakvog stadionskog huligana želio podijeliti banane prosvjednicima, flagrantni je primjer govora mržnje. U svakoj demokratskoj državi ministar bi nakon ovakvog ispada morao podnijeti ostavku, no ne i u Hrvatskoj - u kojoj je čitavi represivni aparat stavljen u partijsku službu i pretvoren u partijsku policiju. Umjesto što vrijeđa i progoni političke protivnike, ministru Ostojiću bilo bi bolje da se primi posla za koji ga plaćaju svi porezni obveznici te, primjerice, nakon gotovo 100 dana napokon otkrije provokatore koji su iscrtali svastiku na Poljudu. Ministar je ili nesposoban ili ne želi da se otkrije istina - sami procijenite o čemu se radi - stoji u priopćenju Mladeži HDZ-a.

Smatraju kako je riječ o svojevrsnoj zamjeni teza.

-No, umjesto da policija odmah podigne kaznenu prijavu protiv ministra Ostojića zbog širenja mržnje i huliganskog izgreda pred desetinama svjedoka, ona na obavijesni razgovor poziva predsjednika šibensko-kninske županijske Mladeži HDZ-a Gordana Fržopa jer je iznio istinu o katastrofalnim gospodarskim učincima SDP-ove vlade - poručuju iz Mladeži HDZ-a.

M.M.