Laudato TV sudjelovala je na Europskoj konferenciji EWTN (Eternal Word Television Network) obitelji  koja se od 24. do 26. listopada održala u Esztergomu u Mađarskoj. Najavljeno je kako će domaćin sljedeće takve konferencije biti Hrvatska, u rujnu 2018. godine.

Na ovogodišnjoj konferenciji u organizaciji svjetske katoličke televizijske mreže EWTN sudjelovali su predstavnici  EWTN-a: iz Amerike, Velike Britanije, Irske, Njemačke, Italije, Ukrajine te katoličke televizije: Bonum TV iz Mađarske, TV Lux iz Slovačke, TV NOE iz Češke, Bon-TV iz Poljske i Exodus TV iz Slovenije.

Američku katoličku televiziju predstavljali su Michael Warsaw, glavni izvršni direktor u EWTN-u, i od ove godine, savjetnik u Vatikanskom Vijeću za medije te Iwo Bender, regionalni menadžer EWTN-a za srednjoistočnu Europu. Na konferenciji je sudjelovao i kardinal Péter Erdő, nadbiskup u Esztergomu i Budimpešti te Etelka Romanek, gradonačelnica Esztergoma.

EWTN ovom je prilikom potpisao ugovor s predstavnikom Švedske te će svoj program uskoro emitirati na području cijele Skandinavije. 

 

M.B.