U povodu ukidanja emisije HTV-a "Hrvatska uživo" Lekovićev HND je organizirao prosvjed ispred zgrade Hrvatskog sabora.


Prema procjenama policije, na prosvjedu se okupilo oko 150 ljudi. Među okupljenima na prosvjedu su bili i Mijat Stanić, Željko Stipić, Vili Matula, Ivica Buljan, Ćiro Blažević, Krešo Beljak, Goran Aleksić, Ivica Puljak...

Hrvatska radiotelevizija (HRT) odbacujući pritiske na svoju programsku i uređivačku politiku neovisno o tomu odakle takvi pritisci dolaze te u povodu današnjega prosvjeda u organizaciji Hrvatskoga novinarskog društva (HND) ističe kako je slobodno izražavanje mišljenja i stavova pravo svakoga građanina, ali i da je programska i uređivačka autonomnost temelj svakoga slobodnog medija.

Odluku o prestanku emitiranja emisije Hrvatska uživo programsko vodstvo donijelo je smatrajući da u udarnim terminima prevladavaju politički sadržaji te temeljem podataka o padu gledanosti te emisije u razdoblju od 2007. do 2017. godine. Naime, za razliku od gledanosti nekih drugih emisija u poslijepodnevnome terminu gledanost emisije Hrvatska uživo u tom je razdoblju bila u stalnome padu, što potvrđuje da su gledatelji zasićeni takvim sadržajima u tomu dijelu dana, priopćeno je s HRT-a.

U terminu emisije Hrvatska uživo gledateljima će od ponedjeljka 18. rujna 2017. godine ponuditi novu mozaičnu emisiju koja će donositi teme o popularnoj kulturi, glazbi, arhitekturi, dizajnu, gastronomiji i životnome stilu.  

 

M.M.