Zavičajna baština Zabiokovlja, s posebnim osvrtom na duhovnu baštinu toga kraja, bila je tema jednodnevnog stručnog susreta održanog u muzeju prof. Anđelka Mrkonjića u Slivnu, u subotu, 25. svibnja, u organizaciji Udruge za očuvanje zavičajne baštine „Slivno“.

Na skupu su sudjelovali prof. don Mladen Parlov, spisateljica Dragica Zeljko Selak, pjesnik Drago Maršić, umirovljena etnologinja Dinka Đeldum, novinar Mladen Vuković, Pjesnik Mate Buljubašić, te narodni pripovjedači Ivan Talaja, Branko, Ivica, Hrvoje i Ivan Mrkonjić, Jure Barić, Zdrinko Lelas i niz drugih iz Slivna, Ričica i okolice Zabiokovlja. Na skupu su nazočili i članovi „Zavičajne baštine Zabiokovlja“ udruge osnovane 2003. godine upravo s ciljem očuvanja baštinskog nasljeđa toga područja Imotske krajine, ali i okolnih mjesta, te predsjednik Zavičajne eko udruge Ričice.

Na susretu su bile obrađene teme obitelj, crkva, škola, koje čine okosnicu i stup našega čovjeka, – kazao je priređivač prof. Mrkonjić. „Ovaj projekt očuvanja zavičajne baštine Zabiokovlja traje već punih sedamnaest godina i nakon svakog skupa i susreta teme s raznih predavanja ukoriče se u Zbornik. Ovogodišnja tema našeg susreta je duhovna i kulturna baština Zabiokovlja. –rekao je prof. dr. don Mladen Parlov.

S.Z.