U okviru manifestacije Domovina u mom srcu – dani Hrvatske matice iseljenika u Vukovarsko-srijemskoj županiji, u petak 11. listopada, u Vinkovcima će biti upriličeno predstavljanje zbirke pjesama Tamo gdje nas nestaje, autorice Kate Šamonik Raštigorac.

Predstavljanje će biti održano u Dvorani OMH u Vinkovcima, J. Dalmatinca 22, u petak, 11. listopada, s početkom u 20. sati.

Uz autoricu, u programu sudjeluju urednica knjige Višnjica Sorčik, grafički urednik Dubravko Duić Dunja, te Silvio Jergović, voditelj vukovarske podružnice HMI.

Kata Šamonik Raštigorac, školovala se, odrasla i zasnovala obitelj u Bosni i Hercegovini. Majka je troje odrasle djece. Po zanimanju je diplomirana medicinska sestra. U potrazi za poslom i nadi u "bolji život" 1987. odlazi sa suprugom u Zagreb, a zatim 1989. godine u Austriju u Beč, gdje danas živi i radi. Svoje pjesme objavljivala je grupno u zbirkama pjesama u okviru susreta hrvatskih pjesnika iseljenika. Ovo joj je prva samostalna zbirka pjesama. Izdavač je Ogranak Matice hrvatske u Vinkovcima. Zajedno sa suprugom Franjom aktivna je u Hrvatskom svjetskom kongresu za Austriju, najvećoj hrvatskoj iseljeničkoj organizaciji koja okuplja sve hrvatske udruge diljem svijeta.

 

M.M.