U povodu prve obljetnice smrti fra Zvjezdana Linića u crkvi Sv. Franje na Kaptolu u Zagrebu u ponedjeljak 15. prosinca predstavljena je knjiga “Samo ljubav liječi”, prenosi IKA.

Riječ je o knjizi u kojoj su sakupljene kolumne koje je fra Zvjezdan u razdoblju od 2010. do 2013. kao redovni kolumnist pisao za Večernji list. U knjizi se može naći 56 kolumni koje su djelom vezane uz blagdane, osobe poput svetaca i papa, a također dio kolumni su meditacije.

Urednik knjige novinar Večernjeg lista Darko Pavičić ističe kako je knjiga svojevrsni testament, dio baštine koju fra Zvjezdan ostavlja iza sebe, koja se može svaki dan iščitavati.
Provincijalni ministar Hrvatske provincije sv. Ćirila i Metoda fra Ilija Vrdoljak je istaknuo, kako je Kuća susreta Tabor u Samoboru bila kuća nade, evangelizacijski centar poseban u Hrvata.

Fra Zvjezdan radosno je naviještao evanđelje, a njegove molitve ujedno su bila i predavanja o životu. Danas kada Zvjezdana nema, njegove riječi su zapisane u ovoj knjizi, i te nam riječi uvijek iznova oživljuju dragu osobu koja je te riječi govorila, čije su riječi bile sastavni dio njegova života, istaknuo je provincijal, te izražavajući radost zbog predstavljanja knjige na Kaptolu istaknuo kako je ovo svojevrsni povratak fra Zvjezdana na mjesto s kojega je krenuo u Samobor. Znakovitim je ukazao i vrijeme predstavljanja u došašću koje je vrijeme nade, jer i je fra Zvjezdan bio čovjek nade i očekivanja, Božji čovjek.

Dugogodišnji prijatelj fra Zvjezdana Stjepan Lice istaknuo je kako je riječ o jednostavnim, a ipak snažnim tekstovima. Njegove pisane riječi u njegovu životu su nešto sekundarno, a dragocjeno. U knjigama on bilježi odjek svojih nastojanja, svojeg svjedočenja i ono što mene raduje u tim zapisima je jasnoća zahvalnosti, predanosti, koja iz svake stranice jasno žari, uvjerenje koje je tako jasno znao izreći i riječima i šutnjama to se sve da iščitati iz ove knjige, rekao je Lice.

M.M.