U sklopu glazbenog programa 68. Dubrovačkih ljetnih igara nastupilo je kvartet gitara koji čine Zoran Dukić, Petrit Çeku, Tvrtko Sarić i Maroje Brčić sinoć, 30. srpnja u atriju Kneževa dvora.

Ovaj gitari posvećen program sjajno se uklopio u vruću dubrovačku ljetnu večer i festivalskoj publici donio djela hrvatskih i inozemnih skladatelja; Luigija Boccherinija, Mauricea Ravela, Isaaca Albéniza, Berislava Šipuša, Federica Morena Torrobe, Viktorije Čop, Paula Bellinatija, Manuela De Falle i Astora Piazzolle, u vrhunskoj izvedbi nagrađivanih gitarista.

Zoran Dukić je nastupao na svim kontinentima solistički i uz orkestralnu pratnju, a i mnogi su mu skladatelji i posvetili svoja djela. Dubrovčanin Maroje Brčić na koncertnim je podijima prisutan više od dvadeset i pet godina, a potaknuo je brojne autore da pišu za gitaru. Za koncert sa Zoranom Dukićem na Dubrovačkim ljetnim igrama 2009. nagrađen je nagradom Orlando.Tvrtko Sarićkao solist, nastupao je sa Zagrebačkom filharmonijom, Zagrebačkim solistima, Celjskim gudačkim orkestrom, gotovo svim gudačkim kvartetima u Hrvatskoj, te kao član ansambla za suvremenu glazbu Cantus. Svira i lutnju. Petrit Çeku glazbenik je iznimnog senzibiliteta i ekspresivnosti koji privlači publiku i kritičare diljem svijeta, a festivalsku publiku redovno oduševljava na svojim čestim nastupima, a tako je bilo i sinoć, baš kao i večer prije kad je nastupio uz violončelisticu Moniku Leskovar.

M.B.