Tenzije između Izraela i Irana ne smiruju se nakon ubojstva visokorangiranog dužnosnika u Teheranu. General iranske vojske Kioumars Heydari izjavio je za novinsku agenciju Tasnim kako Iran prati svaki potez Izraela te da će svaka pogreška biti kažnjena, prenosi Time of Israel.

“Za svaku pogrešku neprijatelja sravnit ćemo Tel Aviv i Haifu sa zemljom po naredbi vrhovnog vođe”, rekao je Heydari, inače zapovjednik iranskih kopnenih snaga. Dodao je da su dostignuća iranske vojske trn u oku neprijateljima.

“Jedinice kopnene vojske opremljene su preciznim i dalekometnim oružjem, a proširen je i domet dronova i operativnih projektila kopnenih snaga”, istaknuo je.

Izjava iranskog generala stigla je nakon što je u ponedjeljak otkriven izvještaj u kojem je navedeno da su sigurnosne snage Tajlanda spriječile par pokušaja Irana da nanese štetu izraelskim i zapadnim vojnim ciljevima u Tajlandu. Times of Israel piše da se Iran navodno pokušavao osvetiti za nekoliko ubojstava svojih generala, uključujući i pukovnika korpusa Islamske revolucionarne garde.

M.M.