Iris Bondora Dvornik, akademska slikarica iz Zagreba,autorica je značajnog apstraktnog,živopisnog kolorističkog opusa,na kome kontinuirano radi i ovih dana.

Promatrajući svijet oko sebe,u ovim mjesecima ,uglavnom prostor Mediterana,slikarica na različitim formatima platna kreira svoj čudesni svijet prirode,boja,skrivenih znakova,doživljaja i emocija,nastojeći strastveno zabilježiti pročišćene osjećaje.

Apstrakcija u sjajnim kombinacijama s razigranim kolorom idealna je za nastanak ovoga svijeta,koji nas okružuje i koji ,istina,pomalo nestaje,prepuštajući svoj drevni prostor novovjekim stvarnostima.

Valja se zagledati u svaki od ovih novih akrila,u guste koloplete oblika u oblacima boja i prepoznavati znakove i stvari koje su nam poznate, u osjećaje i duboke doživljaje.

Zapisujući bojom u motivu svoja čuvstva,slikarica ispisuje vlastiti,osobni dnevnik života,proteklih dana,sjećanja i nadanja,snova i vjerovanja.

Novi ciklus akrila Iris Bondora Dvornik posvećen svijetu koji se istodobno doima tako živ i poletan,zdrav i otporan ali i kao prostor pred kojim stoje nagle i nezaustavljive promjene.

Ciklus posvećen Mediteranu izniman je doprinos aktualnoj likovnoj produkciji.

 

Miroslav Pelikan