Saša Magazinović, šef Kluba zastupnika SDP BiH u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, smatra kako je potpuno neprihvatljivo da se u Radnoj skupini za izmjene Izbornog zakona pokušava na svaki način izbjeći prisustvo opozicije, pa čak i predstavnika institucija koji nisu pod zajedničkom stranačkom kontrolom HDZ, SNSD i SDA.

“Odluka o tome kako će u budućnosti izgledati izborni proces i tko će koga birati, prevažno je pitanje da bi se iz kreiranja rješenja isključili opozicija, mediji i javnost uopće”, kaže šef Kluba zastupnika SDP BiH u Zastupničkom domu Parlamenta BiH.

Zaključak koji se nameće sam od sebe je da obrisi rješenja po želji Dragana Čovića već postoje, dodaje, da ih Milorad Dodik bezuvjetno podržava, kao i Bakir Izetbegović koji još uvijek pokušava naći model po kojem će ispuniti Čovićeve želje, a da ga dio javnosti ne osudi za to.

“Šokantna je uloga i ponašanje veleposlanika Johana Sattlera i Izaslanstva EU u ovom slučaju. Pričaju nam o transparentnosti, a oni su netransparentni. Pričaju o europskim vrijednostima, oni ih se ne pridržavaju. Pričaju nam o demokraciji i uključivanju građana u proces donošenja odluka, a onda oni isključe čak i Parlament i dogovaraju sa stranačkim liderima po kavanama. To se zove licemjerje. Mi u Bosni i Hercegovini imamo nesreću da nam se povijest ponavlja. Izgleda da nam slijedi još jedna borba s domaćim izdajnicima i njihovim stranim pomagačima”, navodi se u izjavi Magazinovića.

M.J.