Bh. podružnice Unicredit banke svojim je djelatnicima praktično zabranila putovanje u Hrvatsku ali i uzela sebi za pravo propisivati svojim uposlenicima mjere samoizolacije.

Naime, portal Dnevnik.ba došao je u posjed internog maila koji je poslan uposlenicima u kojem stoji kako će uposlenici banke ići u samoizolaciju, rad od kuće, na prisilni godišnji odmor ili neplaćeno odsustvo od 14 dana ako oni sami ili članovi njihove obitelji budu posjećivali ili čak samo prolazili kroz zemlje koje su na listi zemalja rizičnih za putovanje. Na toj listi je i Hrvatska.

To praktično znači da je sama Banka odlučila "zabraniti" svojim uposlenicima i članovima njihovih obitelji putovanje u Hrvatsku. Rezultat takve zabrane je da uposlenici ove banke moraju kriti od svojih šefova što rade u svoje slobodno vrijeme.

"Obzirom na razvoj epidemiološke situacije, kako u našoj zemlji, tako i u ostatku svijeta, želimo Vas podsjetiti da naša grupa ima konzervativan i postepen pristup, te da su zdravlje i sigurnost uposlenika i klijenata i dalje naši ključni prioriteti. U skladu s tim, ljubazno vas molimo da se pridržavate uputa i smjernica koje se odnose na privatna i poslovna putovanja", stoji u mailu koji je upućen uposlenicima. 

Podsjetimo, aktualna predsjednica Uprave Unicredit banke d.d. je Amina Mahumutović, koja je na tom mjestu zamjenila Dalibora Ćubelu, koji je imenovan na mjesto zamjenika predsjednika Uprave i generalnog managera Zagrebačke banke d.d.

 

M.M.