Fahrudin Radončić, čelnik Saveza za bolju budućnost (SBB) i bivši ministar sigurnosti BiH, ponovio je na svom Instagram profilu jasna pitanja Draganu Mektiću, zastupniku Srpske demokratske stranke (SDS) u Zastupničkom domu PSBiH, uključujući i ono o uzročno posljedičnim vezama između njegovih političkih aktivnosti i i tajne kase Obavještajno sigurnosne agencije BiH. 

Radončićev status prenosimo u cijelosti: 

- Dragan Mektić, na moj jučerašnji status, danas je - u namjeri da skrene s teme - odgovorio poznatim uvredama u smislu da slučaj “Keljmendi” nije završen.

Gospodine Mektiću, završen je, i to pravnim debaklom tvojih poznatih političkih prijatelja i razbijanjem njihovih montiranih optužnica pred dva suda i s dvije pravosnažne presude u moju korist.

Stoga ne bježi od teme i odgovori na moja vrlo jednostavna pitanja:

Prvo, ko ti je naredio da prošle sedmice pobjegneš s glasanja u Predstavničkom domu PSBiH, jer si time svjesno oborio neophodnu entitetsku većinu i, posljedično, spriječio održavanje lokalnih izbora?

Drugo, ništa nisi odgovorio na to koliko imaš veze s tajnom kasom Osmana Mehmedagića Osmice i mom zahtjevu da se formira parlamentarna istražna komisija, koja će utvrditi ima li te tamo i uzročno-posljedične veze s tvojim političkim postupcima i ponašanjem.

O poštenju i lopovluku u Ministarstvu sigurnosti BiH te neću ništa pitati, jer si već na optuženičkoj klupi pred Sudom BiH.

Na osnovu onoga koliko sam novih finansijskih dokumenata, kao tvoj nasljednik, shodno zahtjevu nadležnih organa, poslao istražiteljima i tužiocima, čini se da će se nove dimenzije tvog funkcionerskog kriminala tek saznati - napisao je Radončić na svom Instagram profilu.

 

M.J.