Dan nakon napada automobilom u Londonu u kojem su ozlijeđene tri osobe, britanski tisak identificirao je osumnjičenog, kojega drži policija, kao Saliha Khatera.


Protuteroristička policija, zadužena za istragu, odbila je potvrditi ime tog 29-godišnjeg Britanca privedenog zbog "sumnje na terorizam". Nastavila je  premetačine započete jučer u Birminghamu i Nottinghamu.

Po Telegraphu, osumnjičeni stanuje u četvrti Hall Green u Birminghamu gdje je šef u trgovini. Sudanskog je podrijetla, studirao je na Sveučilištu za znanost i tehnologiju u Khartoumu, po njegovoj Facebook stranici, a u Veliku Britaniju došao je prije pet godina.

Telegraph također navodi da je Salih Khater bio poznat policiji Birminghama. Šef odjela za protuterorizam Neil Basu kazao je u utorak da "nije poznat" londonskoj policiji niti obavještajnoj službi.

Po Timesu, policija pokušava ustanoviti postoji li veza između Saliha Khatera iKhalila Masooda, počinitelja sličnog napada u ožujka 2017. blizu parlamenta u Londonu u kojem je poginulo pet osoba a više desetaka ih je ranjeno.

Khalil Masood stanovao je u Sparbrooku, drugoj četvrti u Birminghamu, desetak minuta udaljenoj od mjesta stanovanja Saliha Khatera.

Podsjetimo, u jučerašnjem napadu vozilom, fordom fiesta, u blizini britanskog parlamenta, tri su osobe lakše ozlijeđene, od kojih su dvije nakratko hospitalizirane. Trećoj osobi pružena je medicinska pomoć na licu mjesta.

 

M.M.